Дали случайно или просто, за да отвърне на конкуренцията, Любо Киров, който напълни в три последователни дни зала 1 на НДК неотдавна, се впусна в дуетен режим. Той опресни миналото си с Михаела Маринова, с която през 2020 година завъртяха първото си общо парче „Мога“.

Успехът им се трансформира в творческо приятелство - вече три години Михаела е специален гост-изпълнител в турнетата на Любо Киров, а той често се появява на най-важните й концерти. Затова следващият им общ проект, озаглавен „Вселена“, не е изненада за никого. „Щеше да е много странно, ако „Мога“ няма продължение. Възприемам срещата си с Любо като съдбовна. Той ми стана учител на много нива, прегърна ме и r един от хората, които най-много вярват в мен. Работата с него е вдъхновение.“, споделя Михаела.

По музика, текст и аранжимент на Михаела и Ангел Дюлгеров, „Вселена“ е песен от втория студиен албум на изпълнителката („До безкрай“). Любо Киров се влюбва в парчето от първо слушане, по време на саундчек преди един от концертите от миналогодишното му турне, на което Михаела Маринова е гост. „Когато я чух, аз запях. Никой не може да ме убеди, че тази песен не е дует, писан за мен и Михаела. Всеки е щастлив да пее с някой, подобен на него“, казва Любо Киров. „Вселена“ излиза освен с аудио, и с красиво музикално видео, режисирано от Виктор Антонов (Рик).

За първи път феновете ще чуят на живо дуета на концертите от предстоящото турне на Любо Киров, на което Михаела ще е отново специален гост. „Вселена“ ще бъде част и от програмата на Михаела Маринова, която също тръгва на национална обиколка през есента на 2024.