Грандамата на българската музика се съпровожда от свитата и до вратата на скъпарския бутик, локализиран на софийската улица „Съборна“, а след това бива посрещана в пълна секретност от множество консултанти на магазина, които очакват появата ѝ.

Шопингът ѝ е планиран предварително и в бутика вече я очакват подбрани специално в нейния размер маркови дрехи и обувки. Чепиците там започват от 2000 лв. нагоре, чантите – от 4000 до 8-9000 лв., а тоалетите са от 2000 до 12-13000 лв. средно за бройка.

Афинитетът на Лили към дизайнерските дрехи не е тайна за никого. В последните 20 години певицата, която винаги е блестяла със зашеметяващ ипровокативен стил, на светлинни години от колежките си в естрадата, се е лишила от стилист и сама подбира тоалетите си. Изпълнителката на „Детелини“ и „Ветрове“ доскоро пазаруваше само от чужбина, тъй като у нас не се срещаха предпочитаните от нея световни брандове. Известно е, че Иванова ефен на някои от най-скъпите марки в цял свят. Сред любимите ѝ дизайнери са Кристиан Диор, Ив Сен Лоран, Александър Маккуин и редица други изтъкнати имена, пише "Ретро".

„Лили е звезда в пълния смисъл на тази дума. Няма човек в България, който да не я позава. Ако не затваряхме магазина при посещението ѝ, почитателите ѝ нямаше да ѝ дадат да си поеме глътка въздух от автографи и снимки, а какво ли остава да пробва дрехи и обувки. Освен това има всякакви хора, готови да направят всичко за популярност. Представете си какво би се случило, ако някой се промъкне в пробната ѝ,докато мери дрехи", споделя служител на един от магазините, в които се вихри певицата.

Иначе Иванова винаги е изключително добронамерена и позитивна. „Никога не сме я виждали в лошо настроение и никога не се е държала грубо или надменно. Когато Лили Иванова влезе в магазина, енергията в помещението се променя. Тя е като магнит, привлича те и не можеш да откъснеш очи от нея. Ненапразно тази жена събира зали и стадиони от десетки хиляди хора и билетите за концертите ѝ се разпродават за минути“, разказаха от бутика.

На въпрос колко харчи знаменитата певица за дрехи, модният консултант отговори:„Нашият магазин е един от малкото в страната, които предлагат модели на световните модни марки, които са предпочитани от Иванова. Цените на артикулите ни са предимно 4-5 цифрени, но естрадната приманикога не е пестила от покупките си и не се е интересувала от цената“.