26-годишната звезда очаква първа рожба. „Не знам за киното и театъра, но това обезателно ще е най-вълнуващата роля в живота ми”, написа тя в социалните мрежи, споделяйки кадри от фотосесия, в която се вижда наедрялото й коремче.

Климентина е една от най-търсените и популярни млади актриси у нас. Преди „Вина” тя нашумя в друга успешна продукцията на БНТ – „Войната на буквите”. Там беше в ролята на византийската принцеса Мария, влюбена в българския княз Баян, връзката с когото е обречена, защото я омъжват за брат му – цар Петър. Още по-рано актрисата игра и в сериала на Би Ти Ви „Белези”, а иначе е на щат в Пловдивския театър. Тя усилено крие подробности от личния си живот, затова новината, че ще става майка, е голяма изненада. "Намерих любовта на един бургаски плаж преди няколко години. Но често ми се случва да я открия и в някой филм, книга или песен", заговори за възлюбения си преди време талантливата актриса.

В последствие обаче се разбра, че половинката на Климентина е фотографът и музикант Огнян Спасов. Той се изявява като изпълнител и най-вече като майстор на китарата. Фърцова също се занимава с музика и е част и от рок групата Crimson Velvet, която през 2020 г. издаде първия си албум с прогресивен рок. "И двете изкуства имат нужда едно от друго. С групата свирим алтернативен и прогресивен рок. Обичаме да експериментираме с текстове, аранжименти, фонограми, вкарваме доста театрални елементи в музиката, която правим", разказва актрисата от "Вина".