Носителката на титлата „Мис Вселена България” за 2000 г. осъдила преди години благоевградската красавица за сумата от 10 000 лева. Днес обаче дамите нямали лоши чувства помежду си. Даже пак са приятелки, подкрепят се и се е случвало да прекарват време заедно.

По ирония на съдбата Вълчанова дала ценен урок на младата красавица, а покрай това и старт на кариерата й. Двете се срещат на конкурса „Мис Национален отбор”. Вълчанова е организатор на събитието, а Богданска – една от трите победителки в състезанието през 2012 г. Този успех бил солиден тласък за благоевградчанката да сбъдне мечтата си да стане модел. Скоро обаче тя осъзнала, че й е нужна по-голяма гръдна обиколка, за да е конкурентноспособна. Някои рокли и бански костюми го изисквали, така че за да има по-солиден шанс за договор с брандовете им, Алекс решила, че трябва да увеличи бюста си.

Тъй като родителите й нямали възможност да я финансират, красавицата, която тогава още учела в УНСС, заминала да работи в Кипър. През нощта Алекс била сервитьорка в дискотека, а през деня ходела на кастинги за модели в кипърска агенция. Пестяла от всичко, дори от храна, за да събере нужната сума за силикон в гърдите, а именно 5000 евро.

Богданска се снимала за два каталога за дрехи и участвала в ревю на дизайнер, което било на високо ниво. Красавицата обаче сгрешила, като преценила, че не е нужно да предупреди мениджърката си. Маги Вълчанова някак научила за страничните моделски ангажименти на Богданска и веднага предприела мерки. Малко след като благоевградчанката се върнала в България, щастлива и доволна, че има пари за силикон в гърдите, била неприятно изненадана. Съдия изпълнител цъфнал пред дома й с писмо, разказвала е моделката - покана за съд, инициирана от агенцията, представлявана от Маги Вълчанова.