-Елена, ти стана популярна с участието си в „Игри на волята” през 2021 година, когато отиде на дуел вместо Красима и отшелникът Мартин те победи. Днес поддържаш ли приятелство с някои от участниците от твоя сезон? Засичала ли си с Красима?

-С част от участниците поддържаме връзка, предимно през социалните мрежи. Те са сякаш новата версия на срещите с приятели. Конкретно с Краси не сме се засичали на живо, може би от годината на предаването-единствено сме се чували и писали. Радвам се обаче, че сме оставили ярки спомени в зрителите.

-Следиш ли играта и заслужаваше ли титлата последният победител Иван Рълев? Ти щеше ли да издържиш с амазонките край реката?

-Категорично да! Признавам, че не съм гледала в детайли всеки епизод, но следях развитието на предаването. Изпитвах и радост, и носталгия за времето, когато аз бях там. И винаги, гледайки всяка една игра, си мисля как самата аз бих се справила ако бях там сега. Сигурно това е неизбежно за всеки участник. Просто самите игри носят голяма тръпка. Няма такова усещане. Не мога да опиша. Трябва да си бил там, да си играл, за да разбереш. Относно Рълев, смятам, че безспорно е много комплексен играч! На мен ми се искаше жена да спечели този път, но да се надяваме и това да се случи. Смятам, че в последния сезон на Амазонките, определено не им беше лесно. Доста време прекараха на реката. Дори си спомням, че първия път, когато влязоха в резиденция и аз подскачах от радост пред телевизора, заради тях. За себе си мисля, че щях да издържа ако бях на тяхно място. Смятам, че просто трябва да прецениш обстоятелствата и да събереш цялата си сила и воля, за да ги пребориш.

-Как гледаш на градските легенди, че Игрите са постановка и всички участници живеете в хотел и ядете, колкото искате?

-Не им обръщам внимание и съветвам и другите да не го правят. Няма как да обясниш на хора, които са убедени в това, да повярват в противното, а и не трябва. Всеки е свободен да мисли каквото иска. Важното е, че предаването се следи с интерес и хората вътре в него да едни от най-коментираните и най-популярните.

-Преди година претърпя жесток инцидент на ски пистата, на която се отзоваваш въпреки интуицията ти, че нещо лошо ще се случи. Защо не повярва на шестото си чувство? Има ли си и други подобни случаи, в които интуицията ти да е работила?

-Това беше един от главните уроци в живота ми и за в бъдеще няма да повтарям тази грешка. Аз съм силно емоционален и много интуитивен човек. Имала съм хиляди ситуации, в които честото чувство ми казва едно, а ума друго… В крайна сметка интуицията винаги е била на правилната страна, без значение дали става въпрос за ситуация, работа или човек. Трябва да се научим да си вярваме повече и да слушаме сърцето си. Трябва най- вече да отстояваме себе си и да си поставяме ясни граници, без да ни интересува нечие мнение. Миналата година, аз не послушах себе си и понесох последствията. Простила съм си. Получих урока си по възможно най-суровия начин.

-При цялото болезнено възстановяване след това до теб е майка ти. Тя ли е най-важният човек в живота ти?

-Семейството е на първо място. Единият е тук на земята, другият на небето. Страшно много ги обичам и уважавам и двамата. Нямаше да съм това, което съм без тях. До мен бяха и близките ми и клиентите ми, за което им благодаря сърдечно! Има хора, които напуснаха живота ми през този период, но има и такива, които дойдоха. Тук е мястото да кажа, че винаги всичко се случва с причина. Понякога обаче ние няма как да знаем веднага какво, как и защо се е получила така. Трябва само да знаем, че господ има план, а ние просто трябва да се доверим и да следваме пътя си.

-Днес отново си треньор на хора, които искат да променят живота и тялото си. Какво ги води при теб: суетата, модата по здравословния начин на живот, твоето име?

-От всичко по малко. За себе си бих казала, като треньор на любители и състезатели, че обичам да сбъдвам мечтите на хората. Колкото по- труден и заплетен е казусът, толкова повече искам да направим промяната и човекът да живее нов живот. Няма невъзможни неща! Има трудни, но това не ги прави недостижими. А веднъж достигнеш ли ги, усмивката на лицето и щастието, което получаваш от тях е безценно.

-Как гледаш на максимата, че „фигура се пази само с глад”. Ти с тази перфектна фигура какво ядеш?

-Това становище е пълна глупост. Даже не знам как хората продължават да вярват на това. Едно от нещата, които винаги обяснявам на хора, с които тепърва започвам работа е, че режимът на хранене трябва да е такъв, какъвто може да следваш цял живот. Визирам избор на продукти с богата хранителна стойност и баланс в количеството, според целта. Повечето хора масово „свалят за морето” с глад и после връщат двойно, по простата причина, че са избрали нещо, към което не могат да се придържат в дългосрочен план. Връщат към старите си навици, а без изграждането на нови такива, няма как да има оптимални резултати. Аз целогодишно ям едно и също: месо, телешко най- вече, телешки дроб, яйца, картофи, ориз, паста, ядки. Единствено плодовете се сменят според сезона, а количеството на храната в менюто ми- според целта ми, дали поддържам, качвам или свалям.

-Какво мислиш за фастинга, който става все по-модерен сред ВИП-а?

-Не го подкрепям, защото смятам, че човек трябва да се храни балансирано. Това означава да се приемат от 3 до 5 хранения на ден, които да предоставят нужните микро и макро елементи. Като цяло не харесвам крайности и не смятам, че те работят в дългосрочен план. Да, след фастинг резултат ще има, но ако човек поема по- малко калории от колкото изразходва. Ако яде повече-резултат няма да има. Всичко е проста математика. Вместо да се мъчи да гладува 12, 14, 16 часа, за да поема по- малко храна, може просто да структурира менюто си според целта си и да има 4 нормални хранения. Често хората, прилагайки фастинг преяждат, когато дойде часът за хранене. Това е изключително вредно. В крайна сметка те поемат повече калории отколко изразходват и нямат резултат. При други действа, защото в прозореца за хранене изяждат по- малко количество и резултат има, но този резултат ще е временен, тъй като не изграждат нови навици. Те се създаватс балансирано меню и редовен прием на храна. Тогава идват и оптималните и дългосрочно резултати.