„Новата“ й песен „Малка черна рокля“, която от два дни ударно рекламира в социалните мрежи, бе внезапно свалена от най-голямата платформа за видео споделяне YouTube.

Парчето е в колаборация със Syper Sa6 и всъщност е ремикс на някогашния супер хит на Теодора и DJ Jerry. Не е ясно дали те са предявили някакви претенции в YouTubе или причината за премахването на клипа е друга, пише Интриги. Към момента той може да се намери само в социалните мрежи, където не само не се радва на голям брой гледания, но и търпи брутални критики от меломани.

„Съсипа хубавата песен на Теодора“, „Язък за готиното парче „Моят номер“. Кавърът на Мария не може да й стъпи на малкия пръст“, гневят се в нета. Според други пък Мара Отварачката отново се излага с умопомрачително пеене, на каквото станахме свидетели и в „Като две капки вода“.

„Дори на запис след обработка на гласа, пак звучиш зле, Маро!“, „Тази жена не може да пее – тя рецитира“, гласят част от стотиците негативни коментари.Истината е, че Мария доста е бързала да пусне ново парче, с идеята да „хване вълната“ от „Като две капки вода“, докато все още има интерес към музиката й.

„Това е неписано правило в бранша – участваш ли в телевизионно риалити, веднага след това трябва да пуснеш нова песен, докато хората все още се вълнуват от теб“, коментират от фолк гилдията. Поради липса на достатъчно средства обаче, певицата не може да си позволи да плаща на текстописци, композитори и прочие, затова предпочела най-лесния вариант - да направи поредния кавър на готов хит.

Мария не за първи път доказва, че търси „на хляба мекото“. Още с връщането си на музикалната сцена през 2021-ва, тя използва евъргрийна на Цвети Янева „Давай, разплачи ме“ с идеята хем да блесне с хит, хем да не се хаби за нов текст и музика. За съжаление и този неин опит бе определен като опетняване на една от най-големите песни в поп фолка.