Кевин участва като гост и коментатор в токшоутата Live non è la d’Urso и Pomeriggio 5, излъчвани в най-гледаното време на Canale 5. „Попаднах в тях покрай мое екс-гадже, което е италианец и участва в местния Vip Brother, който и спечели. По време на неговия престой в Къщата на Големия брат бях редовен коментатор. От тези участия имах добър трамплин и за други покани свързани със спорта, но в този период това не беше много моето“, спомня си днес Кевин Колев, който в онези години имал връзка с италианският тв водещ и писател Томазо Зорзи. „Да, приемах с удоволствие тези изяви, но не бих казал, че са ми били приоритет“, допълва той и добавя, че покрай тези изяви е получил възможността да се яви на кастинг за италианския Big Brother, но нещата пропадат, тъй като започнала Ковид-19 пандемията.

След този период започват покани за реклами, предлагат му дори да участва в акция за папарашки снимки с други известни личности от Италия. Заради внушителната си визия получава дори предложение от популярен италиански водещ за едногодишен договор, спрямо който трябва публично да афишират, че са двойка. „Беше обвързано с хонорар, но това не беше моето и отказах. Тогава покрай бившето ми гадже, много хора искаха да се възползват от славата, която получих чрез него, но някак не исках да вляза в клишето „всяко чудо за три дни“, разказва Колев.

Извън медийните изяви Кевин Колев най-напред завършва графичен дизайн в гимназията, а след това взима диплома по специалността дентална хигиена и естетична медицина в San Raffaele Milano. Иначе детската му мечта била да стане… папа на Ватикана. „Винаги съм имал много мечти, но тази беше от тези по детските. В последствие исках да ставам танцьор, затова и се занимавах доста години с школи за танци, но с годините осъзнах, че това не е моето. Спортът също ме привличаше и се състезавах в леката атлетика, но приключих и с това“, разказва пред HotNews българинът с италиански паспорт. Той попада в Италия още като дете, заради неговата майка, която избира да живее там с идеята за по-добър живот и развитие. „Тъй като от малък съм тук, никога не съм смятал, че ще имам някакво развитие в България, но както обичам да казвам – никога не казвай никога", казва той.

Татуировките определено са едно от слабите места на Кевин, който дори татуира лицето си. „Още на 18 започнах с татуировките, бяха около 2-3, но тогава още не съм и предполагал, че положението може да стане така фрапантно“, признава той. На 23 години обаче развива много силна хипохондрия, която го води до депресия, изпитва често неспокойствие, а това води и до здравословни проблеми. „Единственото, което ме успокояваше в този труден период беше това да приема, че съм докоснат от Господ. Направих го поради много причини, най-вече защото като малък съм рискувал своя живот много пъти и смятам, че това, че днес съм жив и здрав, не е случайност. Но паниките от хипохондрията бяха толкова силни, че забравях да се сещам за тази позитивна моя мантра и така първата татуировка на лицето беше на “Benediction“, за да се подсещам и да преборя тези атаки. И ако трябва да бъда честен, може да звучи лудо, но това ми помогна много на психическа основа. После се запалих по face tattoo и направих другите, като всяка една е с дадена мисъл“, разяснява Кевин как точно е започнал с масовото татуиране по тялото си.

В началото рисунките пречели много на работата му, тъй като хората трудно възприемали напълно тази визия. „За тях да си татуиран и то по лицето е нещо ужасно, приемат те така сякаш си бил в затвора и си някакъв криминален тип. На външен вид може да изглеждам доста корав тип, но по душа съм отзивчив, внимателен и смея да твърдя добър по характер. Тези качества ми помогнаха да се докажа като професионалист, без това външния ми вид да прави толкова явно впечатление. Много пациенти казват за мен, че имам тежък външен вид, но много внимателни ръце“, споделя ексцентричния мъж, който също така държи и на това да бъде във форма.

„Спортувам от 5 години, като започнах вкъщи с две гири от по 5 кг. Преди това бях много слаб, малко над 52 кг. Запалих се по фитнеса и започнах да чета и да се информирам, даже си направих спортна зала вкъщи. Така освен, че поддържам добра физическа форма, премахнах и ежедневния стрес. Така се разсейвам и обръщам внимание само и единствено на себе си. Без спорт и добро хранене не мога“, казва Кевин и като типичен италианец допълва: „като изключим Nutella, не и без нея!“.