Миналият сезон бившата дуетна половинка на Галка тържествува като ментор в музикалното шоу за първи и последен път, тъй като тези дни стана ясно, че стола му вече е за друг, а именно певецът Влади Ампов-Графа. Баладичният изпълнител е стар познайник на продуцентите от Би Ти Ви, които му отреждат място в "Гласът" не за първи път. Той е участвал в четири от сезоните на шоуто, като в сезон 6-и дори негов артист печели първото място.

Макар последният носител на титлата "Гласът на България" в лицето на Надежда Ковачева да беше от отбора на Миро, то в предстоящото издание, нейният ментор няма да продължи изявата си. Неписано правило е всеки ментор, който изведе до първото място свой изпълнител е да продължи в следващия каст, този път обаче Миро получава червен картон.

Графа сменя Миро в предстоящият сезон на "Гласът".

Фалстартът му още след първият сезон, в който участва и извежда първенец, се дължи на изключително кофти характерът на Миро Костадинов. Цялата продукция вдигнала ръце от претенциите на изпълнителя на "Гълъбово", който не просто дразнел с поведение, а направо побърквал всички с наглост и егоцентризъм. Комуникацията с него била тежка и изправяла почти винаги екипа на нокти. Свръх суетата и нарцистичното поведение на вокалиста на "Каризма" били огромен препъни камък в работата с него. Той постоянно изисквал и нареждал как да бъде сниман, кой профил да бъде показван и т.н. Демонстрацията му на високо самочувствие идвали в повече на всички в екипа, а честите му закъснения за снимки не били ангажирани от негова страна дори и с едно "Извинявайте!".