Докторката е щастлива, че там никой не я познава и не коментира победата й в танцувалното риалити предаване. Брюнетката преживява драматично обвиненията, че е спечелила нечестно „Денсинг старс" и отнела победата на младата певица Дара. "Хубаво е да се разхождаш по света … И никой да не знае кой си", пише победителката, видя Hotnews.bg. Тя не издава дали в пътешествието я придружава дъщеря й Лили-Сапфира, която ще бъде студентка тази есен. Миналата година Лилия-Сапфира бе абитуриентка у нас, после продължи да учи и в Англия, където се дипломира и с тамошна тапия за завършена гимназия. Веднага след края на танцувалното риалити Неделя и мъжът й заминаха, за да присъстват до порасналото си дете на този важен ден.

„Няма такъв миг на света! Вълнението да съпреживея дипломирането на моето малко момиченце. Браво, Лили! Безусловна моя обич. Ти се появи толкова трудно на белия свят. Появи се като едно малко чудо. И аз винаги мислех, че трябва да те пазя, да те уча, да те закрилям, да ти давам посоки, сили, помощ и ориентири. А истината е, че през цялото това време ти мен учеше, ти ме закриляше, ти ми даваше сили, опора, криле, светлина и пример! Благодаря ти, детето ми!”, сподели лекарката.

По време на „Денсинг старс” тя на няколко пъти разказваше как нейното дете и неговите съученици гледал и шоуто и стискали палци на Щонова. Приятелката на Лили дори не можела да повярва, че гъвкавата и младолика жена е нейна майка. След един от танците Илиана Раева издаде и истинската възраст на партньорката на Наско Месечков, за която тя не обича да говори. „Можете ли да си представите, че това момиче е на 53?”, риторично попита легендарната треньорка, сочейки към докторката. Щерката винаги е твърдяла, че е израснала със своя по-голям „брат” - предаването на майка й. Неделя обожава работата си, но винаги подхожда към нея отговорно, пише "Минаха години".

Напук на разпространеното мнение, че за да се задържи едно предаване по телевизията се нужни само три „с” - секс, скандал, спорт, Щонова показва как да се грижим за здравето си без жълтини. Категорична е, че отдавна е надмогнала егото си и затова чува критиката, когато тя е градивна.

„Да работиш в змиярник е ужасно. Ограбващо, страшно и поболяващо. И обратно - когато „азът” е заменен от „нас”, когато ходиш с желание на работа и си окрилен, процесът върви чудесно”, разсъждава докторката, която е много доволна, че сега работи с екип-мечта за „Духът на здравето”.