За всеобщо учудване това не са смятаните за най-оборотните в попфолка Галена и Преслава. С внушителните 1,8 милиона последователи се изпъчи певицата Емануела, която видимо вдигна рейтинга си след участието в „Денсинг Старс“ тази година.

През годините кариерата на секси брюнетката в попфолка се развиваше повече от блестящо, името й се нареди в Топ 5 на най-актуалните в лекия жанр, където са бетонирани Преслава, Галена и Анелия, а нови имена трудно припарват. Въпреки това е мистерия как почитателите на Емануела в социалната мрежа стигнаха тази внушителна цифра за родна знаменитост.

Дори световноизвестният ни тенисист Григор Димитров има 1,1 млн. последователи. От гилдията на Емануела, Преслава е със 764 000 следващи, които са далеч от първия милион. Коронованата за певица на годината Галена е с още по-малко последователи - 696 000. Емануела може да е сред популярните и актуални имена напоследък, но как е успяла да привлече такава аудитория буди съмнения сред колегите й в бранша.

Специалисти по дигиталните услуги обаче дадоха експертното си мнение, което показва, че близо 50% от последователите й са т.нар. ботове. Това се установява чрез програма, която отсява реалните от фалшивите профили, които следват дадена личност. Много лесно това се подразбира и от лайковете на снимките, които при Емануела са променлива величина. Публикациите на звездата отреди месец са с няколко хиляди харесвания, докато такива, които са публикувани преди седмица имат около 25 000.

Ако последователите на певицата бяха над милион, то се очакваше тя да има публикации, които надхвърлят 100 000 лайка, нещо, което не се забелязва. Това далеч не са единствените индикации, че профилът на Емилия е пълен с ботве. Ако голяма част от последователите й са с празни профили, без елемент на автентичност, то със сигурност са фалшиви. Липсата на снимки и спамърски имена също са знак, че нещо не е наред.