Отделно бившият спортист взимал средства на ръка от бизнесмена, а на всичко отогоре получил и апартамент в скъпарски квартал на смешно ниска цена. "По банка съм му дал сигурно между 150 и 200 хиляди лева. Върнал ми е към 40. Давал съм му и на ръка, през седмица. Той с какво се занимава? Има ли някакви доходи? Давал съм му пари и назад във времето, преди този договор за заем. Аз съм го издържал този човек. Започнаха да ми звънят много хора, които имат огромни финансови проблеми с него, придружени със заплахи.

След като преустанових практиката с даването на пари, той започна рекет над мен, психически и физически тормоз. Рекетираше ме и за пари. Имам още много какво да разкажа - свързано с неговия маниер на рекетиране от мутренските времена на 90-те", обяви Гущеров пред ПИК.

Бизнесменът обясни, че познава Терзиев покрай жена си Светлана. Двамата се сбилижили покрай изолацията в ковид пандемията. Кирил умеел да влиза под кожата на хората и да им иска финансови услуги. "Откакто го познавам, аз съм му помагал. И му казах: "Кире, обичам те като брат! Наистина безкористно те обичам! Каква е тази омраза от твоя страна, наистина не мога да проумея?". Той стана от масата и каза, че няма да говори с нас. Тръгнах към него, той се обърна и ми удари шамар. Само го попитах "Ти осъзнаваш ли какво правиш, бе, човек?". Той се стресна – не знаел какво прави. Тогава ми открадна и телефона, с който работя", обясни още Гущеров.