Изпълнителят на хита "I'll Be Missing You" получи тази чест през 2014 г. Но сега исторически черната институция обяви, че нейният съвет на попечителите единодушно е решил да отнеме дипломата на Пъф. Причината е наскоро пуснат видеозапис от 2016 г., който показва как рапърът напада тогавашната си приятелка - певицата Каси Вентура.

В изявление на настоятелството се казва: „Настоятелството на университета Хауърд гласува единодушно днес да приеме връщането от г-н Шон Комбс на почетната степен, която му беше присъдена през 2014 г. Това отменя всички почести и привилегии, свързани със степента.

Съответно Бордът нареди името му да бъде премахнато от всички документи, изброяващи почетни степени от университета Хауърд. Поведението на г-н Комбс, както е заснето в наскоро пуснато видео, е толкова фундаментално несъвместимо с основните ценности и вярвания на университета Хауърд, че той вече не се счита за достоен за най-високото отличие на институцията." Университетът е непоколебим в своята съпротива срещу всички актове на междуличностно насилие.

След като CNN публикува видеоклипа на Диди, в който напада Каси, той се извини чрез Instagram за "непростимото" си поведение. Той каза: „Толкова е трудно да мислиш за най-мрачните моменти в живота си, но понякога трябва да го направиш. Бях в най-ниската си точка, но не мога да се оправдавам. Поведението ми в това видео е непростимо." Диди беше обвинен в сексуално престъпление няколко пъти през последните месеци, но отрече обвиненията срещу него.