Протежето на Галин, който вероятно е отказал да бъде на нейно място ще бъде част от концерта на София Прайд 2024 на 22 юни на площад Батенберг. Младата изпълнителка е едно от актуалните имена в чалгата, но няма статута на Деси Слава, Галена и Есил Дюран, които в предишните години закриваха събитието.

Лидия ще представи някои от най-големите си хитове пред публиката на звездния концерт, който миналата година събра над 12 000 души. Другият музикален гвоздей в програмата е поп звездата Ирина Флорин, която още от зората на кариерата си е титулувана като любима изпълнителка на гей общността у нас.

d9S4BRe.md.jpg

Новата локация на концерта е площад Батенберг. Събитието е със свободен вход, предхожда мирното протестно шествие и събира на сцената си едни от най-големите музикални звезди в България. Вратите на София Прайд ще отворят в 14:00 часа, а концертът ще започне в 16:00 часа с изпълнение на млади таланти. Мирното протестно шествие по улиците на София ще се проведе веднага след концерта.

София Прайд за поредна година ще има и своето официално афтър парти. То ще се проведе в Топлоцентрала и ще посрещне популярните DJ-и дошли специално за събитието от Берлин и Амстердам - Lovefoxy и Everil Kills. Билети за партито все още са налични, а вратите на събитието ще отворят в 22:00 часа. Фокусът на 17-ото издание на София Прайд ще бъде ролята на ЛГБТИ+ хората в България за развитието на българското общество. Кампанията “България е и нашият дом” тази година ще покаже ценностите и хората, които ни обединяват, а не разделят.