Оказа се, че НАП са го подгонили за неплатен данък в размер на един лев и 89 стотинки. С типичното си чувство за хумор комикът разказа цялата си история:

"Не е шега! Уведомление от НАП: Уведомяваме ви, че имате неплатено задължение в размер под 20 лв. Независимо че дължимата сума не е голяма, наличието на неплатено задължение може да ви създаде значителни неудобства при ползването на административни услуги като получава на удостоверение за наличие или липса на задължения или да повлияе негативно на репутацията ви при кандидатстване за кредитиране, участие в програми за подпомагане и др. Сумата се оказа 1,89 лв. Внесох 5 лв. Изряден съм. Ни мож ма пипна-репутацията ми е спасена".

"Това са глупости, системите им не работят! Пращам имейли първо че е под 20 лв., после че е под 10 лв. Затова го разказах, иначе всичко съм си платил".

На 25 юни той ще открие първия Комедиен театрален фестивал "Тодор Колев" в Шумен. "Ще участваме със спектакъла "Да, господин премиер". Кандидатствахме и ни одобриха. 10 постановки сме", сподели Мариан Бачев. На въпроса дали са се познавали с великия комик той отвърна: "Засичали сме се по коридорите на НАТФИЗ, поздравявали сме се, но толкова, не сме били близки". След това участие актьорът намалява темпото за лятната ваканция и ще играе само 1-2 представления през юли и август. "Голям педал е от януари - репетиции, представления, работя и в Американския колеж, в телевизията... дето се вика, не знаеш живееш ли, работиш ли", смее се Бачев. През август той ще заведе семейството си на планина у нас, а после и на море в Гърция.