, В социалните мрежи вече текат залози, дали моделката ще се провали в новото си амплоа. Кариерата й като актриса е доста колеблива и зрителите очакват и като тв водеща да се справя по същия незадоволителен начин. Явно красотата сама по себе си не е достатъчна за звездни успехи. Диляна Попова е родена преди почти 43 години в град Гулянци, на 3 км от Дунава. Там живее до 8. клас, след което се премества в Плевен, където завършва Техникум по облекло. След това завършва и Моден дизайн в Нов български университет в София, припомня "Уикенд".

Кариерата й на модел започва благодарение на сестра й Елиза, която изпраща нейни снимки в модна агенция „Ексграунд“. Снимала се е за много списания, участвала е в ревютата на много дизайнери, в реклами и видеоклипове. На 19 г. започва да се труди като модел. Работила е в куп държави в Европа и Азия. Най-много й харесва да се снима в реклами, а най-малко обича да дефилира в ревюта. Предпочита да се снима, защото не може да ходи на токчета. Диляна споделя, че първото й гадже е от Гулянци, с него е ходила 6–7 години и именно той я е направил жена.

Първият секс се случил в апартамент на техни приятели, на неутрален терен. „Аз имах няколко първи пъти, защото малко по-трудно стана при мен – болеше ме много... Имаше няколко опита с него, докато се получи“, откровеничи преди време манекенката. Тя споделя още, че няма нищо против да прави секс на доста необичайни места – върху пералня, в пещера, в кухня, на строеж. Първоначално Диляна стана известна като моделка и манекенка, след това доби популярност и като гадже на Дичо от Д2, с когото бяха заедно 5 години.

„Тя много пътуваше, постоянно я нямаше“, казва солистът на Д2 като причината за раздялата им. А както е казал народът, далеч от очите, далеч от сърцето. Въпреки това той твърди, че е запазил приятелските си отношения с ексдамите на сърцето си, сред които и Диляна. Така твърди днес Дичо, но след раздялата се оплакваше, че Попова му е изневерила, и това е сложило край на връзката им.

След Дичо синеоката красавица решава да сложи край и на манекенската си кариера. После идва идеята да стане дизайнер и да шие дрехи. Ателието й просъществува по-малко от 2 години и фалира, показа проверка на „Уикенд“. През това време красавицата завърта главата на не един и двама красиви, известни и богати мъже, и се насочва към актьорската професия. Автомобилният състезател Георги Тонев, издирваният от Интерпол Христофорос Аманатидис –Таки, актьорите Фахрадин Фахрадинов и Асен Блатечки са част от мъжете в живота на моделката от Гулянци. С Блатечки до последно отричаха връзката си, дори и когато манекенката вече беше бременна със сина им Борил.

Всяка връзка е предпоследна, смята бившата манекенка, която днес е щастлива с бизнесмена милионер Лъчезар Захариев. Диляна и Лъчезар се запознаха, след като актрисата се раздели с бащата на сина си – Асен Блатечки, и известно време бе в депресия. Човекът, спечелил доверието на красавицата, е един от най-известните ресторантьори у нас, който години наред управляваше любим на нощните купонджии плажен бар на къмпинг „Градина“. Лъчезар Захариев също е в управата на Българската асоциация на заведенията и е чест коментатор в телевизиите по въпросите за ресторантьорския бранш. Разбира се, ресторантьорът има и стабилни финанси.