Ето съобщението, което разпространи дъщерята на Ваня Щерева едно към едно: "България е моят дом. България е дом и на стотици хиляди ЛГБТИ хора. Изпълнението ми на София Прайд и смяната на сценичния ми костюм целеше да вдъхне увереност на присъстващите за това, че имат нашата подкрепа и разбиране и да привлече вниманието на обществото към проблемите на ЛГБТИ хората. Те са български граждани и са обект на всекидневни обиди и заплахи", казва Мила.

"Хиляди млади и талантливи хора емигрират всяка година, защото не се чувстват в безопасност тук и това е проблем, за който трябва да говорим. Ако обидите и заплахите към мен са цената, която трябва да платя за това, че привлякох внимание към тази важна за обществото тема, то съм готова да я платя. Нека сме наясно, че има хора, които живеят с обиди и заплахи всеки ден", казва още изпълнителката и продължава: "Нека говорим затова - защо в България хомофобията е толкова разпространена? Защо отказваме да приемем "различните", които са сьщо толкова хора, колкото и "нормалните"? Аз обичам България, живея и работя тук, въпреки агресията. Вярвам, че сме на тази земя, за да си прощаваме. Затова искам извинение от всички, които са били обидени от моето изпълнение по време на София Прайд. Да, не трябваше да оставям роклята на земята, не съм целяла да бъде жест на неуважение и ако мога да върна времето назад - бих я сгънала прилежно".

Певицата възмути с поведението си на концерта на жълтите павета на София Прайд през уикенда. Щерката на Ваня Щерева се появи с къса рокля като националния флаг. Тоалетът й нямаше рамене и лесно можеше да бъде свалена. Точно така направи и Мила, която с един замах махна облеклото с бяло, зелено и червено и го захвърли като парцал. Под този тоалет Мила цъфна с друга рокля с цветовете на дъгата, които се приемат като знаме на ЛГБТИ движението.