Въпреки рекордния успех на нейния кънтри албум „Cowboy Carter“, 42-годишната суперзвезда настоява, че вече не се „вълнува“ от позиции в класациите и награди.

В едно от редките си интервюта тя каза за критиците на албума: „Когато разрушите бариерите, не всеки е готов и отворен за промяна. Но когато видя Shaboozey [сътрудник на Cowboy Carter] да разтърсва класациите и всичко останало красивите кънтри певци, летящи до нови висоти и вдъхновяващи света, точно това ме мотивира."

Тя добави пред The Hollywood Reporter: „Имаше момент в живота ми, когато класациите и продажбите ме вълнуваха и мотивираха. След като веднъж предизвикаш себе си и вложиш всяка унция от живота си, болката си, израстването и мечтите си в изкуството си, невъзможно е да продължиш. Аз съм много благодарен и смирена от изключителния успех на новия албум."

Бионсе настоява, че "пазачите на музикалната индустрия" са били притеснени от чернокожа жена, записваща кънтри албум, променящ жанра. Тя каза: „За мен е чест да запозная толкова много хора с корените на толкова много жанрове. Толкова съм развълнувана, че моите фенове ми се довериха. Пазачите на музикалната индустрия не са доволни от идеята за огъване на жанрове, особено когато идва от чернокож артист и при това жена."

Носителката на "Грами" стана първата чернокожа жена с кънтри песен номер едно в историята на "Билборд" с хита на LP "Texas Hold 'Em". Една награда, която все още не е получила, е Албум на годината на Грами, въпреки че е най-награждаваният изпълнител в историята на шоуто за престижни награди.