В „Мерилин Монро. Поверително и лично“ авторката Мишел Морган с невероятно чувство към детайла и с много човечност изгражда различен образ на звездата - публично тя е обичана и обожавана, но личният ѝ живот е изпълнен с много противоречия и тъмни тайни. Тук са събрани повече от петдесет интервюта, които Морган е направила с личности, изиграли ключова роля в живота на Мерилин - спомени на семейството, приятелите и най-близките колеги. Те разкриват не само известни, но и нови факти за живота ѝ и превръщат тази книга в трогателен спомен за една от иконите на XX век.

„Да служиш на слугата. Спомен за Кърт Кобейн“ – под това интересно заглавие пък последният мениджър на култовата рок банда „Нирвана” и верен приятел на Кобейн – Дани Голдбърг, се заравя в прашните кътчета на паметта си, за да възроди легендарния образ на мъжа, променил рока завинаги. Биографиите на русата вечна икона и емблемата на сиатълския рок вече са достъпни на български и в аудио формат във водещата платформа за аудио и е-книги Storytel. „Кърт Кобейн остава завинаги в историята като един от най-уникалните артисти.

Той създава нова представа за музика, за това какво може да представлява една рок група и какво може да постигне един автор и фронтмен. От биографията разбираме, че той е бил въвлечен във всичко, свързано с "Нирвана" – от А до Я. Докосваме се и до дълбокия му вътрешен конфликт, който продължава през целия му живот. От една страна той иска да запази свободата си на творец, от друга – иска да е на голямата световна сцена“, разказва актьорът Владимир Михайлов.