Инцидентът се случил в събота след като той и негова приятелка резервирали пътуване с кола чрез онлайн приложението Bolt. По средата на тяхното пътуване, шофьорът на колата поискал повече пари, макар че Алек Сандър и спътницата му да са платили на шофьора още при поръчката.

„Той спря колата и излезе, настоявайки незабавно да тръгнем. Казах му няколко пъти, че имам травма в коляното. Бях с наколенка и ходех с бастун. Когато му казах, че трябва да се отдръпне, за да мога да напусна колата безопасно, той напълно се обърна и ме нападна, като ме сграбчи за ранения крак и ръката ми, издърпвайки ме физически от колата си“, разказва за случилото се певецът в Instagram.

След това Алек удря с бастун вратата на багажника на колата, в опит да се защити, преди да извика „СТОП!“. Но шофьорът, който все още е разярен, грабва метален стол от улицата наблизо и се засилва да го хвърли. В същото време се притекли и други лица, които нападнали изпълнителя Алек Сандър с юмруци по главата, лицето, ребрата, бедрото, стъпалото, глезена и дори ритан в слабините, стомаха и краката, твърди жертвата.

Дотук разказът му не спира. „Той заключи колата си. Телефонът ми + калъфът с личната ми карта и кредитната ми карта останаха в колата. Той поиска да му платя 3000 евро за това, че ударих колата му с бастуна си и отказа да ми върне телефона и документите, освен ако не му платя незабавно. Неговото обкръжение от приятели шофьори му помогна да ме притисне, като ми крещеше и отричаше, че той пръв ме е нападнал. Той показа снимки на децата си и се опита да се оправдае, че има нужда от пари, цитирайки Бог“, пише Алек.

Полицейски коли също пристигнали на мястото, но не взели ничия страна. Два часа по-късно таксиметровият шофьор бяга от местопроизшествието, като кара колата си с телефона и документите на Алек вътре. Нашенецът бяга и дори се опитва да стигне до колата, както се вижда на видеото, но след това застава по средата на пътя, дезориентиран, преди да се разпадне. „Приятелката ми беше в шок и не знаеше какво да прави, тя се нарани също при инцидента. В крайна сметка реших да платя на шофьора, за да мога да си върна телефона и документите. Любезен служител от охраната от съседния плажен бар предложи помощта си, извика шофьора, застана до мен, за да се увери, че няма да бъда нападнат отново (винаги ще съм му благодарен). В крайна сметка платих на шофьора 1500 евро, за да си върна телефона и документите.