Точно в 9.30 днес прозвуча сигналът на бодуарното предаване и камерата показа панелистите заедно с актрисата Елена Атанасова, позната от "Като две капки вода" и репортерката Елизабет Методиева. Шестимата запяха стария химн на Нова телевизия, написан от композитора Стефан Димитров, който бе директор на медията преди десетилетия. Още незавършили песента обаче, те бяха отрязани и програмата на Нова телевизия продължи с коментара на Бойко Борисов за правителството, предложено от ГЕРБ.

След прякото включване програмата продължи с реклами и "На кафе" се завърна минути пред 10.00 часа пак със същата песен. Конкурентите от "Преди обед" обаче въобще не бяха започнали, защото сутрешният блак на bTV продължи извънредно и след 9.30 часа. Титулярната водеща Гала обясни в петък изненадващо, че по повод 30-годишнината на медията е получила дълга отпуска, която ще продължи до септември.

В почивката ще има едно изключение - на 16 юли тя ще се върне, за да води празнично издание на предаването.„На вниманието на жълтите медии - не слизам от ефир. Септември ще съм тук, и да искате, и да не искате”, заяви Гала, която скоро ще стане баба и явно има нужда от повече време за семейството. През уикенда тя се показа в стори в инстаграм как работи в градината си на вилата край язовир "Искър", така че засега тя остава в България, видя Hotnews.bg.