Проявата е част от националното ѝ турне през 2024 г. Близо 1000 шуменци и гости на града видяха на живо примата и не се уплашиха от буреносните облаци, надвиснали над града. Лили Иванова трябва да пее в Летния театър на Варна утре, но в морската столица вали от сутринта. До утре обаче се очаква времето да се успокои. Николай Недеков, личен асистент на Лили Иванова и организатор на концертите ѝ в турнето се похвали пред БТА, че от няколко дни е бил разпродаден пълният капацитет на Летния театър в Шумен.

Към Шумен Лили Иванова е заявявала неведнъж своето отношение, както и към паметта за Тодор Колев, с когото са били приятели, добави още Недеков. Традиция е Лили Иванова да посещава паметника на Тодор Колев след концертите си в Шумен, подчерта Николай Недеков. В турнето на Лили Иванова след Шумен и Варна, средва Бургас – на 6 юли. Концертите продължават и през септември.

С Лили Иванова на сцената бяха шестима музиканти от LI Orchestra: Ангел Дюлгеров, Орлин Цветанов, Огнян Енев, Иван Йорданов-Чери, Росен Ватев и Христо Михалков, както и трио LaTiDa. Публиката чу две нови песни, които не са изпълнявани в Шумен. Едната е „Два белега" по текст на Матрин Карбовски и музика на Огнян Енев. Другата е песента „Спомен", която е по музика на Ангел Дюлгеров и текст на Александър Петров. Наред с това шуменци чуха и любими свои песни, с нов аранжимент, които с години не са били в репертоара на Иванова.