Това ще стане на Aniventure Comic Con, който идва тази събота и неделя в Интер Експо Център и ще обедини манга, аниме, косплей, гейминг, графити, комикси и кино, като даде възможност на феновете да се запознаят на живо с актьори от „The Witcher“, „One Piece“, „Fantastic Beasts“, „The Walking Dead“, „The Avengers“, „The Guardians of the Galaxy“ и още много други.

Като част от разнообразната фестивална програма ще видим и Юлиан Костов („Call of Duty: Modern Warfare 3“, „Shadow and Bone“, „The White Lotus“), който ще се качи на сцената на Aniventure Comic Con 2024, за да разкаже какво е да си актьор във видео игри в специален панел, заедно с Joshua Wichard („Baldur’s Gate 3“, „Final Fantasy 16“, „The Last of Us“, „Barbie“) на 7 юли в зала 4 от 15:30 часа. Съботния ден в зала 4 ще посрещнем още един забележителен гост – певицата и актриса Илона Иванова, която изпълнява песента на героинята Alfira в играта „Baldur’s Gate 3“, отличена за най-добра видеоигра на годината.

Главната сцена в зала 1 ще ни срещне с актьорите Ross Marquand („The Walking Dead“, „The Avengers“), Dan Fogler („Fantastic Beasts“, „The Walking Dead“, „The Оffer“), Anna Shaffer („The Witcher“, „Harry Potter“), Vincent Regan („One Piece“, „300“, „Aquaman and the Lost Kingdom“), Maria Bakalova („Borat 2“, „Guardians of the Galaxy“, „Bodies Bodies Bodies“). Oсвен специалните панели, по време на които ще научим повече за звездите и техните роли, на сцената ще излезе и международното жури на косплей конкурса – Erza Cosplay, Bambi Lashes Design и Тhames Malerose.

Зала 3 ще ни пренесе в света на гейминга със специална зона, а в зала 2 ще опознаем азиатската култура благодарение на различни работилници, мърчъндайз зона с изложители от страната и чужбина, лекции, прожекции и изложби. Зала 4 ще ни срещне на живо с любими актьори, както и най-популярните инфлуенсъри и ютубъри като Слави от The Clashers, Айде БГ, Светът на Ванката, Евгени Генчев и Валерия Георгиева („Ергенът“ сезон 2), Виктор Стоянов („Ергенът сезон“ 1) и триото, участвало в последния сезон на телевизионното риалити „Ергенът“ – Маги Томова, Екатерина Тодорова, Валерия Дакова, и още Мирела Илиева и Теодора Мудева от „Игри на волята“, Hyperkong и Елизабет Кравец, Филип Буков, Крисия, Атанас Мишев-Nasi Svej. Ще видим още популярния Цветослав Цонев – Цуро, както и Дара и Дара Екимова.