Актьорът, който зрителите на Би Ти Ви пак гледат в ролята на Алекс в повторенията на ситкома „Татковци”, е готов за брак и деца. Филип даже вече планува да се задоми тъкмо с приятелката си Ива в момента, в който е готова за подобна стъпка. Тя е по-малка от Буков с около 5 години. Все още не се е дипломирала в специалността Журналистика, която изучава в Софийския университет. Така че до сватба и семейство с актьора ще се стигне вероятно, когато Ива завърши след година-две, и се насочи в професионалното си развитие. Разбира се, ако връзката им върви все така чудесно.

А това е тъкмо така, откакто са заедно, което от почти две години. Филип и Ива не са сгодени, но пък живеят под един покрив. Така че, разбира се, вече са говорили за брак и деца. Актьорът даже я нарича „жена ми”. Актьорът, който замести Иво Аръков в рубриката „Топ 10” в предаването „По действителен случай” по Би Ти Ви, открай време се чувства готов да се задоми. Само че проявява разбиране към приятелката си и не я пришпорва в предпиемането на тази важна стъпка. Това вероятно е изненада за фенките му, понеже Филип е едва на 30, известен е и успешен. Освен това винаги е давал вид на нахакан млад мъж.

Впечатлението, което създава, работи за него в професионален план. Филип се възползва, за да напредне в кариерата, но иначе винаги е бил далеч от образа на сексимвол или плейбой. Даже е казвал, че е имал много хубав ергенски живот, който отдавна е приключил. Май е траял само две години, колкото е времето между срещата с Ива и предишната му любов, която продължила доста дълго. Преди да се запозная с настоящата си приятелка, Филип имал 8-годишна връзка. С бившата му приятелка се залюбили в гимназията и даже живеели заедно. Разделили се изненадващо, малко след снимките на сериала „Откраднат живот” по Нова тв, в който Филип играеше д-р Хаджихристев.

Актьорът се запознал с Ива в дискотека, но трябвало да положи доста усилия, за да спечели сърцето й. При това Филип пристъпил към действие, след като негов приятел претърпял неуспех с опитите си да привлече вниманието й. Била сърдита, неразговорилива, оплакал се той на Буков тогава в дискотеката. Актьорът решил да провери дали наистина е такава, а и бил убеден, че няма да реагира по същия начин, ако той я заговори. Минути по-късно Ива го оборила. Филип лично установил, че не е отзивчива към нови запознаства с представители на мъжкия пол. Нищо, че Филип Буков е известен и харизматичен. Даже в един от пътите, в които актьорът отишъл да я заговори в дискотеката, Ива му направила знак с ръка да се разкара. „Как така ще се държи с мен?!”, нервирал се той тогава, но не се отказал, понеже има състезателен дух и обича предизвикателствата.

Тъй като неговият приятел първи я харесал, Филип все пак отстъпил, но само, за да се засили в ухажването на момичето, както станало ясно по-късно. След няколко дни Филип разбрал, че другарят му се е отказал да ухажва Ива и решил пак да пробва късмета си. Първата пречка, която срещнал, била в установяването на контакт. Оказало се, че тя е дала измислен телефонен номер на другаря на Филип. Още при срещата им в дискотеката обаче актьорът и приятелят му разбрали, че имат общ познат с въпросното момиче. Филип успял да го убеди да му даде профила й в социална мрежа, за да й пише. Обещал да е любезен и ако тя не се вълнува от вниманието му, да не й досажда със съобщения. Филип споделил за това и на самата Ива, когато й писал. Тя отвърнала с „добре” и се заговорили. Само че това не били продължителни, опознавателни разговори, понеже тя отговаряла на съобщенията на Филип веднъж на три-четири дни. С това още повече го учудила и даже наново нервирала.

По-късно, когато вече станали гаджета, актьорът разбрал, че Ива не го прави нарочно. Просто не е от хората, които постоянно са с телефона си в ръце. Прочитала съобщенията от смарт часовника си и отлагала отговора по някаква причина, но пък после забравяла да го напише. Е, вече не пропуска да отговори на съобщенията на Филип Буков. Двамата се радват на хармонична любов и кроят общи планове за бъдещето.