Телевизионерката, която носи името й, макар и по-скоро като първа буква, споделя, че го харесва много и се гордее. Баба й Пенка е изтъкната тъкачка с 53 години трудов стаж и носителка на важни ордени в НРБ. Работила на три смени и никога не закъснявала.

Бабата на Петя глезила като принцеса внучка си, която е единствено дете на прочутия журналист Сашо Диков. С раждането й направила влог в ДСК, който преди деноминацията е стигал за апартамент, а след нея – само за изтривалката. Възрастната жена го понесла много тежко.Колеги и близки я наричали Пипи, точно като прочутата героиня на Астрид Линдгрен и тя много харесва прякора си.

Преди да забременее, половинката на Илиян Любомиров се страхувала, че може да има усложнения с износването на плода. Тя не крие, че страда от болестта на Хашимото, която засяга предимно жени в репродуктивна възраст.

Любимият й пръв й писал съобщение, когато се запознали в интернет. Петя обаче видяла, че е сгоден, затова го игнорирала. Впоследствие се оказало, че това е някаква шега с колежката му. После се случило така, че озвучавала негови стихове в тв материал за него. В това видео той споделял, че обича пълнени чушки и мусака. И тогава казала на монтажистката, която го познава, да му предаде, че солените ястия са й сила и гладен няма да остане. Той я поканил на чай и от този момент нататък двамата станали неразделни.