Това признава шампионът по спорти танци в интервю за Woman.bg. Категоричен е, че готви добре, пък и така разпуска в свободното си време. "Не знам какъв щях да съм, ако не съм танцьор. Може би готвач, защото обичам да готвя и така си почивам и успокоявам. Или продавач на цветя. Може би пък щях да се отдам на точните науки, защото в училище физиката ми вървеше много, както и химията. Това бяха любимите ми предмети. Бях добър ученик, завършил съм средно образование с 5.70", твъди той.

На танци го записва майка му и така дава път в живота на сина си. "Ако не беше майка ми, нямаше да съм постигнал всичко, което имам днес в живота си. Тя винаги е била човекът, който ме е вдъхновявал, подкрепял, давал напътствия и светлина в живота", благодарен е с днешна дата Стефанин.

"Сприятелих се с участниците в „Денсинг старс”. С много от професионалните танцьори сме заедно от деца, израснали сме по лагери, по състезания. Преживяли сме заедно възходи и спадове. Пък и в България бях до семейството и най-близките си приятели и те ми даваха сила и удовлетворение", казва за приключилото предаване Стефанин, който е участвал и в други подобни формати по света. Българското обаче е уникално за него.

"Смятам, че в България уникалното беше сплотеността на всички участници. Те не бяха просто колеги, а истинско семейство. Бяха отдадени на танца, но не само, затова успяха да изградят една общност. Гледаха в една посока, а не-всеки за себе си. В чужбина не е така, никога не съм имал усещането, че мога 100 процента да разчитам на някого там. Тук беше прекрасно, че можех да разчитам на колегите си и, ако не дай си боже се разболея, знаех че Кристиян Йорданов, когото познавам от 20 години, веднага ще ме замести и ще тренира с Натали".

Сега Стефанин навакса с работата в Австрия, където живее от години и която бил оставил на втори план заради участието си по bTV. Предстои му обаче много сериозен и приятен ангажимент в България в края на лятото: "От 26 август за следващите 9 дни ще преподавам в България танци на деца в летен танцов театър, който се намира на улица „Крум Попов” в столичния квартал „Лозенец”.