Известният рапър не крие антиглобалистките си убеждения, както и че не е фен на САЩ и на тяхната политика. Може би затова той е избрал да разкаже за зрелищната сценка, разиграла се пред сградата на дипломатическата US мисия у нас.

Устата обаче не пожела да отговори на въпроса има ли провокация в стореното от колежката му, или скандалът е следствие от убедеността на повечето от БГ звездите, че всичко им е позволено.

Докато Софито и Устата пътуват в колата изпълнителката на „Стари рани“ решава да направи ляв завой. „Недей, Софче, недей, викам аз, зад нас има полицаи, не можеш да завиваш тука!“ -„Какво ти пука бе, Уста, ми казва тя, аз имам златен талон бе!“ - „Ти и златен зъб може да имаш, ама тези хора въобще не се интересуват“, опиташ се да я стопира рапърът, цитиран от "България днес".

Гласовитката от Етрополе обаче си знаела своето. „Тя вика: „Карай!“, бам, ляв мигач, и завива“, описва своеволието на Маринова нейният колега. „И аз само си представям тези полицаи отзад кой знае какво си мислят, и наистина сигурно си викат какви са тия, наглите... Бам, пускат буркана и тръгват след нас“, връща лентата назад изпълнителят.

Устата се почувствал в небрано лозе: „Моля те, Софче, отбий някъде, викам й, веднага отбий тука, тука...“ - „А тя: „Абе, Уста, не виждаш ли, че няма място, тука на плочките ще спра“, отговорила му Софито и спътникът й се изпотил и под езика. И имало защо, че и отгоре! „А там, на плочките, е американското посолство! И само си представете: Софчето качва едната гума на плочките, качва втората гума на черния си джип с тъмни стъкла, зад него - полицейска кола с пуснат буркан... Аз съм се навел напред, сложил съм си ръката на челото и само си викам: „Майко мила!“, и броя: „Едно, две, три...“, продължава разказа си Устата.

„Поглеждам: край нас пет човека с автомати. „Ама какво им пречим на тия?“, пита Софчето. „Ти не пречиш на тях, викам й, ти пречиш на гледката на снайпериста сигурно, а тя вади две по двайсет за полицаите отзад, „да се почерпели“. „Прибирай тия пари, прибирай ги!“, нареждам й аз, и оттук всичко ми е като на забавен каданс“, посочва и най-малката подробност от „смешната страшка“ колегата на попфолк фурията.

„Софчето отваря вратата, продължава той, излиза, въоръжена с целия си английски, поглежда хората с автоматите, прави знака с ръка някой да си вземе пътя и вика: „Гоу ту Америка!“ Аз също викам: „Тихо! Тихо! Уи гоу ту Америка, ама те са си на тяхна територия!“. И оттам нататък нали се сещате какво последва... кръсти се и досега Иван Динев-Устата.

Колеги на скандалния рапър са на мнение, че именно заради екшъна пред посолството на САЩ в София той е имал проблеми с визата си за Америка тази пролет, когато трябваше да има поредица концерти пред тамошните българи.