Тя не може да им прости, че са застанали на страната на Юлиан Вергов, когото тя обвини в нанасяне на побой по време на снимките на сериала "Откраднат живот". Според Димитрова колегите й са "аморални, продажни и объркани като свински черва, и зависят един от друг. Никога не съм била част от тази гилдия. Да, вършила съм си работата, но не съм си пила кафето с тези хора, защото не понасям лицемерието". Актрисата обаче не назовава имена на актьори, от които е отвратена. Разочарованието й от колегите я кара да замине за Франция.

"Приеха в една от най-добрите академии за анимационно 3D кино и мисля, че е време да съм повече художник отколкото актриса в България", отсича Димитрова пред "Труд нюз" Тя все пак не затваря завинаги вратата към сцената заради предателството на колегите си: "Със сигурност с голяма част от хората няма да работя, което ще сведе бъдещите проекти до минимум. Не искам и нямам желание да работя с тях, и се срамувам, че съм работила с тези хора".

Преди броени дни Диана Димитрова постави финалната точка на своята театрална и актьорска кариера в България, като изигра последното за нея представление в образа на Ирина от „Тютюн“ на Варненския театър. Билетите за него бяха разпродадени светкавично, напомня Hotnews.bg. "Раздялата беше много емоционална с колегите, защото това вероятно е най-продаваното представление. В българските театрални среди, естествено, когато нещо е много добро и то не е от тази група със „свинските черва“, за него се мълчи, но оценката от публиката е най-важна", категорична е Димитрова.