Сватбата на Анант Амбани с Радика Мърчант тези три дни от петък до неделя е в принадлежащия на Амбани Световен конгресен център "Джио" в Мумбай и в дома на семейството. Четиридневните сватбени тържества започнаха вчера с традиционна хиндуистка сватбена церемония, следва грандиозен прием, който ще продължи през целия уикенд. В списъка с гостите са Адел, Лана Дел Рей, Дрейк и Дейвид Бекъм.

Телевизии показаха пристигането на знаменитости като Ким Кардашиян и кечиста и холивудски актьор Джон Сина, Приянка Чопра и съпругът ѝ Ник Джонас. Сестрите Кардашиян - Ким и Клои, се повозиха на моторизирана рикша по оживените улици на Мумбай в петък, преди да се присъединят към сватбените церемонии. Чуждестранните гости носеха традиционни дрехи на големи индийски модни дизайнери.

Сегашните тържества са кулминацията на започналите преди месеци празненства и партита в чест на сватбата на Анант Амбани, син на 66-годишния Мукеш Амбани, който със състояние от 115 млрд. долара е най-богатият азиатец и десети по състояние в света, по оценки на Forbes. Мукеш Амбани притежава Reliance Industries, основана от баща му през 1966 г., която е огромен конгломерат с бизнеси от петрол и търговия на дребно до финансови услуги и телекомуникации.

Анант Амбани е най-малкото от трите му деца, всички от които са в борда на Reliance Industries. 29-годишният Анант се занимава с енергийния бизнес на конгломерата. Той се жени за връстницата му Радхика Мърчант, дъщеря на фармацевтичните магнати Вирен и Шайла Мърчант. Семейство Амбани не е разкрило колко им струва тази сватба, но организаторите на сватба изчисляват, че вече са похарчили някъде между 11 милиарда и 13 милиарда рупии [132-156 милиона долара].