Мнозина си зададоха въпроса дали чаровният актьор всъщност не напуска обедното предаване, след статус от страна на екранната му половинка Деси Стоянова. "Кой да знае, че пътят до Монголия минава през студиото на "Преди обед"?! На добър час и дръж здраво юздите", написа журналистката в Инстаграм и предизвика предположения, че колегата й явно се разделя с телевизиионните изяви.

"Петър да не напуска, какво става, така е когато изпуснеш цял сезон... Дано Сашо се върне", коментират думите й в социалната мрежа. Веднага обаче се намериха такива, които да внесат яснота по въпроса. "Не, просто излиза в отпуск и ще заминава за Монголия на пътешествие с кон", поясни фенка, но така и не стана ясно дали Петър е човека, който се отправя на пътешествие или самата Деси. Затова и доста от последователите на Стоянова се притесниха, че тя се е решила на кардинални промени в живота си и остава предаването "Преди обед" в ръцете на Дочев. "Това последен сезон ли е на Деси?", попитаха веднага, а други веднага реагираха с думите "Неее, не може! Зрителите не даваме!"

В действителност обаче Петър Дочев слага край на своето участие за този сезон на предаването. Актьорът тръгва на опасно приключение в Монголия, където ще обикаля с кон две седмици из красивите местности.