Светлана отказва да се прибира в двете стаички, които с все още официалния й мъж Християн са наели на столичния бул. "България". Наемът за двете малки помещения не е плащан от 6 месеца и вероятно собственикът скоро ще изгони фамилията.

Междувременно Светлана е изпратила четирите си деца в къща в Правец, която е наета срещу 2000 лева на месец, разкриха източници на "България Днес". Не е ясно как са подсигурени средствата, тъй като напоследък Гущерова се опитва по всякакъв начин да си набави финансови постъпления.

В стори в Инстаграм тя подкани своите последователи да задават въпроси на персоналната й астроложка Габриела с артистичен псевдоним Близначката. На едно от запитванията от фенове, Светлана отговаря: "Мале, аз съм зодия Стрелец със Скорпион. Интересна комбинация“.

Кой е тайнственият мъж, с когото Светлана признава, че е във връзка, не става ясно, но със сигурност не е Християн Гущеров. Той е Рак и плеймейтката винаги е казвала, че го е избрала заради зодията, тъй като нейните представители са домошари и обичат семейството и уюта.

В последното си стори моделката, която е зодия Стрелец, разкрива, че новата й половинка е Скорпион, което е доста рискова комбинация според астролозите. От известно време плеймейтката и Християн си продават дрехите на известни марки, за да припечелят някой лев. Освен това Светлана рекламира, че има магазин за парфюми, което според нашите източници не отговаря на истината. Всъщност майката на 4 деца препродавала парфюмите и печелела по 10-15 лева на бройка. Изкараните пари Светлана и Християн веднага профуквали или за тузарски аксесоари, или за излизания по заведения, или за купони с алкохол.

В същото време стана ясно, че Гущерова е поискала развод от Християн Гущеров. Това се случва през 2022 година малко преди Коледа, но до раздяла така и не се стига. Това научи "България Днес" от свои източници в Бракоразводната колегия към Софийския районен съд. Каква е била причината плеймейтката да иска да се разведе със съпруга си, за момента няма яснота. В момента моделката отново обмисля да подаде документи за развод, казват близки до нея.

Вчера Гущерова отново взриви мрежата с ново стори в инстаграм, в което с текст разказва истината за раздялата им с Християн. Плеймейтката го определя като "измамник" и пише следното за него, като го отбелязва и оставя послание за момичетата: "Скъпи момичета, искам да ви дам един съвет, основан на моя горчив опит - никога не се доверявайте сляпо на мъже, независимо от любовта, която демонстрират. За съжаление някои мъже се възползват от доверието ви, за да ви измамят или ограбят. Те могат да ви изоставят без дрехи, храна, да ви вкарат в дългове към лихвари, без да се грижат за децата ви. Искам да ви разкажа за моя собствен опит с такъв измамник и за последиците от това, че живях с него, както и за дълговете, които той натрупа. Важно е да помните, че не всички мъже са такива. Но е от съществено значение да бъдете бдителни и да не се доверявате на сляпо. Слушайте интуицията си, общувайте открито и не се страхувайте да потърсите помощ, ако се окажете в подобна ситуация. Вярвам, че споделянето на моята история може да ви помогне да вземете по-информирани решения и да се предпазите от подобни преживявания."

Гущерова много добре е знаела, че в семейството няма никакви пари, и твърденията й в сторито, че е била измамена, не отговарят точно на истината. За да стигне до тези тежки обвинения, на Светлана явно й се е насъбрало повечко. Хубавицата е обмисляла да се раздели с Християн още преди две години, но заради децата в крайна сметка все пак се е отказала.

В началото на декември 2022 година Гущерова подава документи за развод. Съдът определя първо заседание по делото за средата на месеца. Магистратите дават насоки на красавицата и й обясняват какви документи трябва да предостави пред съда. В крайна сметка заседанието така и не се провежда. Светлана не представя нужните документи и малко преди Коледа моделката оттегля молбата си за развод.

Твърди се, че тогава съпругът на Гущерова й е дал обещание да тръгне по нов път и заради децата им тя решила да не се разделят. По-късно нещата отново се върнали в старото си русло, което в крайна сметка довежда до сегашната ситуация. Хора от обкръжението на Гущеров са силно притеснени за него, тъй като напоследък бил много депресиран и не знаел как да излезе от изключително заплетената ситуация. Един от най-големите му страхове бил да не бъде напуснат от Светлана, а точно това се случило.