57-годишната носителка на "Оскар", която беше омъжена за 62-годишния Круз от 1990 до 2001 г., разказа подробно връзката, която женените колеги са имали с Кубрик по време на снимките на мрачната драма в интервю за Los Angeles Times.

Тя изрази мнение, че режисьорът е „копавал“ брака им за материал, за да изпълни филма, чиято премиера е през 1999 г. и се превърна в боксофис хит, след като спечели 162 милиона долара срещу бюджет от 65 милиона долара, според Box Office Mojo.

Звездата от Top Gun и актрисата от Big Little Lies прекараха години в работа по филма, чието производство започна през 1996 г. и приключи през 1998 г., преди да бъде пуснат през лятото на 1999 г., което му постави рекорд за най-дълги непрекъснати филмови снимки от 400 дни. Кубрик щеше да умре на 70-годишна възраст само няколко дни след като показа на звездите това, което според съобщенията беше последната му версия на филма.

Кидман – чиято дъщеря в неделя имаше изненадваща реакция на сцена, в която тя е убита с камъни в „Широко затворени очи“ – описа как режисьорът на „Портокал с часовников механизъм“ разпитва нея и Круз за брака им, докато им помага да оформят представянето си.„Имаше идеи, от които [Кубрик] се интересуваше. Той задаваше много въпроси. Но той имаше силно усещане за историята, която разказваше“, спомня си тя.

Кидман каза, че Кубрик (вторият вляво) е внимавал за „триъгълниците“, когато е работил с нея и Круз, и се е погрижил никой да не се чувства „обвързан“; на снимката с дългогодишния асистент на Кубрик и зет Ян Харлан (вляво)„Спомням си как каза: „Триъгълниците са трудни. Трябва да стъпваш внимателно, когато е триъгълник.“ Защото един човек може да се почувства обединен“, продължи тя. — Но той беше наясно с това и знаеше как да ни управлява.

Въпреки че поясни, че никога не се е чувствала „обвързана“, тя призна, че Кубрик се е отнасял по различен начин към актьорите си.„В това уравнение има нещо и в това да си жена“, обясни тя. — А Стенли харесваше жени.„Той имаше различни отношения с Том. Те работиха по-тясно заедно върху неговия характер“, каза Кидман.Тя добави, че е внесла своята „смелост“ в героя, въпреки че поясни, че откровените изказвания на нейния герой в сцена, в която тя се надрусва, са по-близки до естествения й начин и не са свързани непременно с наркотици.

Докато говореше за сцената, тя си спомни част от по-голямата поредица, която прекараха седмици в заснемането, само за да се озове на пода на стаята за рязане.„Това беше сцената с Том и аз, в която започвам с пушенето на парфюма в леглото и където се смея и произнасям дългия монолог“, каза тя.— Това отне много седмици. Голяма част от това беше репетиране в спалнята и след това [Кубрик] не хареса това, което бяхме направили. Така че в крайна сметка го преработихме, конструирахме го, докато вървяхме“, сподели тя. „Нямаше нужда да бързаме. Стенли никога не би надхвърлил бюджета. Това, което купи, беше време.

Тя добави, че сцената се е развила чрез „просто много говорене“ между тримата директори.Актрисата също така отбеляза, че работата им по филма е започнала със среща в дома на Кубрик.„Дори не отидохме на снимачната площадка в Pinewood [Studios]“, призна тя.„Минаха шест, осем седмици и ние се чудим: „Ще започнем ли някога?“ И просто не бихме започнали“, спомня си тя. „Ние се чувствахме комфортно един с друг, достатъчно удобно, за да изхвърляме идеи. За тази сцена импровизирахме началото й по време на репетициите.Тогава, както и сега, Круз и Кидман бяха две от най-големите звезди на планетата и бракът им само повиши очакването за „Широко затворени очи“.

Но за да си позволи изключително дългия снимачен график – който включваше достатъчно време за известния перфекционист Кубрик да заснеме безброй кадри на множество сцени – двойката трябваше да направи жертви в услуга на бюджета.Вместо всеки да получи собствен трейлър, както би било обичайно за звездите на голям филм, те бяха принудени да споделят един трейлър на снимачната площадка.„Имахме дом на 10 минути път, но живеехме в това ремарке“, спомня си Кидман. „Том и аз го споделихме, защото Стенли казваше: „Не всеки ще получи трейлър. Не можем да си го позволим.“Тя добави, че нейният тогавашен съпруг Круз е имал малка зона за себе си в трейлъра, където често е играл на видео игри, включително Minesweeper, когато са имали свободно време между дублите.

В Eyes Wide Shut, Круз играе ролята на д-р Бил Хартфорд, чийто брак със съпругата му Алис (Кидман) попада в тежка фаза, когато той обсебващо размишлява за възможна изневяра.По време на кратко отчуждение той се скита по улиците на Ню Йорк - въпреки че филмът е заснет изцяло в Обединеното кралство - преди да се окаже въвлечен в тъмните игри на елитите от горната класа.Известно е, че филмът включва дълга поредица, в която героят на Круз влиза на бал за богати маскирани мъже, за да разгърнат сексуалните си фантазии, преди той да разбере, че е в голяма опасност.Кидман и Круз споделят две осиновени деца от брака си: Изабела, на 31, и Конър, на 29.

По-късно тя посрещна дъщерите си Сънди, 16, и Фейт, 13, със съпруга си Кийт Ърбан, за когото се омъжи през 2006 г.Круз се ожени за актрисата Кейти Холмс от 2006 до 2012 г. Те споделят една дъщеря, 18-годишната Сури, за която се твърди, че няма много връзка с известния си баща.