Певецът докара доста проблеми на продавачите, след като даде начало на нов тренд. Легендата в музиката уринира в бутилка в магазин за обувки във френския град Ница преди седмици. С това свое действие той подтикна своите почитатели да последват примера му. Сега доста продавачи се оплакват, че тази мода става все по-популярна. Един от феновете на Джон се е облекчил точно като него насред магазин, а друг пред вратата на обекта, твърдят очевидци.

Цялата история е, че певецът е бил в магазин за обувки във френския град Ница, когато много му се доходило до тоалетна. Вместо да си тръгне обаче, той се облекчил в бутилка насред магазина. Инцидентът е записан от охранителна камера, но собственикът на обекта се закле, че кадрите никога няма да видят бял свят.76-годишният звезден певец излезе със сълзи на очи на сцената "Пирамида" в Гластънбъри за последния концерт в Обединеното кралство от прощалното си турне Farewell Yellow Brick Road.

Стотици хиляди се събраха в Уорти Фарм и милиони зрители гледаха сбогуването на Елтън, като феновете определиха изпълнението му като триумфално. Елтън изнесе двучасовия сет, в който участваха четирима специални гости. Концертът беше наблюдаван от съпруга му Дейвид Фърниш и техните деца, както и от приятели на знаменитостите, сред които Дейвид Уолямс и Spice Girls, за които се съобщи, че ще се присъединят към него на бляскавото афтърпарти след концерта. Звезди, сред които бяха Пол Маккартни, Тарон Егертън и Андрю Гарфийлд, също бяха забелязани зад кулисите да наблюдават шоуто, преди да се включат в празника на Елтън след шоуто.