Шишков организира зарите на всички големи концерти и чествания в цяла България. Работи за най-известните чуждестранни и български филми като експерт по пиротехника. Трябвало днес да организира поредната заря, затова влязъл с дъщеря си в складовете, да за вземе различни фойерверки. Доцентът почина вчера вечерта заради изгаряния, несъвместими с живота. Лекарите в "Пирогов" се борят за живота на дъщеря му, която му помага в бизнеса.

"Със свито сърце научих, че нашият приятел и автор на пироефектите на концертите- доцент Петър Шишков днес, не е между нас… Ще ни липсваш, г-н доцент, приятелю. Молим се за дъщеря му, само на 20 години, също пострадала при инцидента. Моля Ви, да помогнем!Има спешна от кръводарители за Кристина Петрова Шишкова, за гр. София, болница Пирогов. Може да даритe в Центъра по кръводаряване, ул. Братя Миладинови и дарете за Кристина Петрова Шишкова, болница "Пирогов", призова Миро.

Доц. Петър Шишков е роден на 12 декември 1975 година, като образованието и квалификациите му в областта на взривната техника и технологиите. От 2013 година е преподавател в Минно-геоложкия университет, първо като асистент и главен асистент, а от 2019-а - като доцент.