Облечена в черно оскъдно боди, дело на светолно известната модна марка Диор, певицата слезе по стълби до Сена в непосредствена близост до катедралата "Нотър Дам", възстановена от унищожителния пожар и дори засвири на роял. Тя бе заобиколена от танцьори, които криеха лицето й в началото на изпълнението, видя Hotnews.bg. Лейди Гага изпя песен на Зизи Жанмер, една от френските икони на изкуството през миналия век.

Броени минути след изпълнението й по Сена мина и корабчето с българската делегация. Всички страни-участнички в Олимпиадата шестваха в моторни лодки или корабчета по Сена. Тази година традицията шоуто да се провежда на стадион беше променена и събитието за първи път e на открито във водите на река Сена и ще завърши на площад "Трокадеро" до Айфеловата кула. Нашите бяха на една лодка Бруней, Бурунди, Буркина Фасо, Кабо Верде и Каймановите острови.

Франция пише история с невероятно пищното, но и много интелигентно откриване, което включва препратки към френската история и култура. Артистичен директор е известният театрален режисьор Тома Жоли и работата му не може да бъде помрачена от дъжда, който се излива над френската столица. На тибуните са президентът на Франция Еманюел Макрон и президентът на МОК Томас Бах, както и българският Румен Радев.