Те няма да вземат хонорари за участието си, а за победителя не е предвидена абсолютно никаква награда – нито парична, нито предметна. Участието в „Биг брадър” тази година ще си е чиста загуба на време и репутация. С цел да изпълни условието на Нова телевизия да направи шоуто възможно най-евтино и защото в държавата ни със сигурност има много хора, готови да станат за смях, стига това да ги направи известни, продуцентът Краси Ванков не е предвидил нито една стотинка за бъдещите съквартиранти, пише Уикенд.

Ванков ще плаща само на екипа на шоуто, а всички, които влязат в къщата, ще са там единствено за да ги показват по телевизията. Предвидената награда за победителя поне засега е единствено плакет като в „Черешката на тортата”. Там поне подаряват и кулинарна книга, а тук дори това е спестено. Ще бъде точно като с момите в „Ергенът” по Би Ти Ви – ще влязат в шоуто с надежда да спечелят фенове в социалните мрежи и да си вдигнат рейтинга като рекламни лица в Инстаграм. Затова и се планира в къщата да влязат основно инфлуенсъри.

Това ще бъде първият сезон в 20-годишната история на „Биг Брадър” у нас, който ще се снима без никакви парични стимули за участниците. Шоуто тръгна през 2004-а с награда от 200 бона за победителя. В сезон 4 през 2008-а наградата стигна цели 300 хиляди, ВИП-изданията най-често подаряваха автомобили, но там това не беше толкова съществено, защото всеки участник така или иначе влизаше с предварително договорен хонорар.

Говори се, че заплащането е стигало 200 бона за популярните и около 70 хиляди за по-посредствените съквартиранти. От 2016-а победителят си тръгва единствено с плакет, но той така или иначе взима заплащане за това, че е бил в къщата. Тази година е първата, в която не се предвиждат нито хонорари, нито награда, но въпреки това се говори, че напливът за участие бил огромен. Много хора нямат нищо против да се излагат за чест и слава, а в случая – само за второто.