Певицата изпълни незабравимата класика на Едит Пиаф “L’Hymne à l’amour”, на българнски- "Химна на любовта" и не можа да скрие вълнението си от завръщането си на сцената след сериозното заболяване. Певицата беше в отлична форма, докато изпълняваше високите тонове, облечена в зашеметяваща бяла рокля с мъниста и пискюли. Дион се просълзи, докато пееше, докато в дъждовното парижко небе се издигна балон с горещ въздух, в който бе поставен жертвеникът на Олимпиадата. Вътре гореше олимпийският огън.

Дион страда от рядко заболяване, известно като „синдром на скования човек“. Става дума за нелечимо и рядко заболяване, което засяга нервната система, по-специално главния и гръбначния мозък, Изпълнението вчера вечерта на Селин остави критикарите, които се съмняваха дали тя ще успее да се представи на ниво, безмълвни.

Както Hotnews.bg вече писа, Лейди Гага бе другата голяма звезда на откриването на Олимпиадата. Тя се появи в началото на церемонията, на коята Селин Дион сложи забележителна финална точка. Дион откри Олимпийските игри в Атланта през 1996 г.Тогава тя изпълни песента The Power of Dream.