Синът на Христо Калоферов, който носи името на баща си, дойде на бял свят на 15 април 2020 година и родителите му спазили традицията да го кръстят в православната вяра. За кръстница избрали жената, която запознала новинаря с жена му, а сред гостите била и Даниела Тренчева. Тя признава в интервю за предаването "На фокус с Лора Крумова", че това бил изключително емоционален за нея момент. Макар че често е спрягана за една от най-красивите новинарки, Даниела още не е открила мъжа на живота си и не е създала семейство.

Тя е телевизионер от близо 30 години, като 20 посвещава на Нова телевизия. Започва първо в БНТ, при това след конкурс. Не иска да се показва и мечтае да е оператор. Затова и завършва операторско майсторство във факултета по журналистика в Софийския университет. Още петгодишна обаче, минавайки покрай сградата на „Сан Стефано” казала на родителите си, че някои ден ще работи там.

Няма да забрави първия си репортаж по БНТ. Била пратена да отрази деня на отворени врати в парламента, но не успяла да разпита хората защо те са дошли да разгледат бялата сграда с надпис „Съединението прави силата”. Получил се скучен и доста кратък разказ, далеч от репортажите и разговорите, които тя прави сега в предаванията „Ничия земя”. В Нова телевизия, където също отива след конкурс, е първо културен, после здравен и криминален репортер, и по тази линия отразява СПИН процеса в Либия. Твърди, че още тогава е осъзнала, че телевизията има власт да помага на хората, пише вестник "Минаха години".