Водещата отново ще излиза в „На кафе” в комплект с Кристина Патрашкова, Георги Блажев, Дарин Ангелов и Юлиан Константинов. Търси се заместница на Ромина Тасевска, която отиде в „Съдебен спор”, но засега не могат да намерят подходяща. Да бъдеш панелист при Гала е доста сложна задача, с която не всеки се навива да се занимава.

В Нова телевизия държали край водещата да сядат само звезди, но в същото време не се наемали да плащат хонорарите, които популярните хора очакват за ежедневна ангажираност. Заплатата на панелист не е особено висока, при положение, че звездите взимат тези пари срещу няколко рекламни снимки в Инстаграм. За тази сума се разписват срещу договор, който ги задължава да са в студиото всяка божа сутрин още в 8 часа, за да се облекат, да ги гримират и фризират. Стоят на терен до края на шоуто на обяд, а следобед са задължени да четат сценария за следващия ден и да се готвят за новия ефир. Последното отнема средно два часа. Груби сметки показват, че са заети поне 6 часа на ден с работата си като панелисти.

Пътят до студиото в Нови Хан и обратно към София отнема поне още 2 часа и всичко това е за пари, които могат да получат за 10 минути, като се снимат с телефона си за реклама в социалните мрежи. Рядко се намирал популярен човек, който да се съгласи с такава оферта. Затова Гала, която допреди няколко години не държеше на панелистите си кой знае колко и си позволяваше да ги заплашва с уволнение, сега си ги кътала и глезела с ясното съзнание, че напуснат ли, трудно ще намери с кого да ги смени.

В момента например екипът е ужасно затруднен, тъй като не може да намери заместница на напусналата заради „Съдебен спор” Ромина Тасевска. Търсела се жена, която да е достатъчно атрактивна и популярна, каквато е бившата Мис България, но и да не иска много пари. Такава звезда трудно може да се намери. Повечето са прекалено заети, за да се навият да са на разположение по 6 часа всеки ден, без да се смята времето им за път.

Предлагано било на Милица Гладнишка, която категорично отказала, а след това отишла в шоуто „Кой да знае?” на Би Ти Ви. Разговори били водени и с готвещата „ергенка” Александра Гърдева, както и с още няколко актриси и манекенки, но всички отказвали. От друга страна пък имало и такива, които са много навити, но екипът не ги иска, защото не са достатъчно атрактивни и интересни за зрителите. Сред тях са Бети Методиева, репортерките в предаването и киноекспертката Стаси Айви, пише Уикенд. Те оставали на досегашните си работни позиции – водещи на рубрики и репортерки, които се появяват в ефир от време на време, но без постоянно присъствие в панела на предаването.

Само допреди 3-4 години Гала даже не допускаше, че ще опре до проблем с липса на кандидати за участие в панела й. Тогава тя си позволяваше да гони панелистите, които я дразнят. Така се случи с Ева Веселинова заради прословутата вражда и съперничество с основната водеща, както и с дразнещата аудиторията Андреа Банда, която обаче се уреди добре в БНТ. Мъжът на Петя Дикова – Илиян Любомиров, пък не издържа на натоварването и сам напусна панела, оставайки само с рубрика в „На кафе”. Това му позволи да се отдаде на работа в рекламния бизнес, от която печели далеч по-добре.