Една от снимките обаче предивзика бурна дискусия, и то не заради секси мъжкарите, които си остават женски блян, а заради мотора, на който са се качили двамата актьори. Става дума за много известния руски мотор "Урал" с кош, в който седи Пит, докато Клуни го управлява. На коша е изписана на кирилица думата "мир"- в превод от руски-свят. "Урал" се произвеждаха в Свердловска област, но след санкциите заради войната срещу Украйна се прехвърлиха в Казахстан.

Първите мотоциклети, които почти задолжитело са с кош, се правят още от 1939 година, напомня Hotnews.bg. През 1941 година, когато Германия напада СССР, главният руски мотоциклетен завод е преместен от Москва в планината Урал, близо до град Ирбит – извън обсега на германските бомбардировачи. Мотоциклетите се произвеждат и в други заводи, като машиностроителния завод в Горки например, с цел да се увеличи количеството на продукцията. От 1952 г. производство на този тип мотоциклети започва и в Киевския мотоциклетен завод (

Клуни е запален по моторите от години, а през 2018 година той дори бе хоспитализиран, след като се претрепа с мотор на остров Сардиния. Фотосесията бе заснета в замъка на Пит, за който той три години се съди с бившата си Анджелина Джоли във Франция. Наблизо шикозно имение има и семейството на Джордж Клуни, така че нищо чудно мотоциклетът да е негов.