Бившата тв водеща и средната от трите щерки на някогашния кмет на столицата Стефан Софиянски, направи нещо повече. Тя показа свои снимки с почервеняло лице и грапава кожа, причинени от активната фаза на кожното заболяване.

„От дете страдах от сърбежи, обриви и неприятно за гледане лющене“, сподели съпругата на Антон Божков. По нейни думи хиляди жени страдат от коварното заболяване, за което съвременната медицина знае малко, а водещите дерматолози по света търсят адекватно лечение според индивидуалния случай на пациентите.

„Когато постигнеш най-сетне положителен ефект срещу болестта, е лесно да проявиш всякаква липса на суета и да споделиш свое старо селфи с възпалено лице с проблемна кожа“, признава Софиянска. Години наред тя полага неимоверни усилия да успокои, прикрие и победи натрапчивата кожна болест. Най-тежките периоди били по време на тийнейджърството и миналата година, когато по време на третата й бременност кожата на лицето й се възпалила до нетърпимост и станала непоносима.

dWaD1F1.md.png

Ива, която е снаха на бизнесмена Васил Божков, правела всякакви опити да укроти възпаленията и да си спести болките и сърбежите, но усилията й останали без резултат.„Въпреки че според медицината розацеята не се лекува, правилната грижа за кожата подобрява симптомите и държи болестта в затихнала фаза“, убедена в още брюнетката. Тя включва както локални и перорални лекарства, здравословен режим на хранене, така и различни видове терапии, препоръчани от дерматолози.

Ива е намерила своята комбинирана рецепта, за да постига правилния резултат - гладка и свежа кожа без никакви болки и петна.Тя окуражава хилядите момичета да правят същото и да търсят своя изход от болестта на принципа „проба - грешка".С ужас разказва: „От години си живея с моята приятелка -розацеята. Покрай третата ми бременност възпалението излезе извън всякакви граници. Сърбежи, лющене, обриви, огромни червени петна, с облекчение казва: „А ей ме на сега! Като нова съм!“

37-годишната Ива, подобно на майка си Алиса Софиянска, която е родила три дъщери, също е многодетна майка Брюнетката и съпругът й Антон Божков имат първороден син Васил, кръстен на дядо си Васил Божков, дъщеря Мая, а бебето им, което са роди в края на 2023 г., носи името на другия си дядо - Стефан.