Звездата на Народния театър няма да прави голямо парти по случай рождения си ден, а посреща празника в компанията на тримата си сина - Деян, от връзката му с актрисата Анастасия Ингилизова, Христо и Йоан – плод на любовта му с Радина Кърджилова. Както стана ясно наскоро актьорът е ерген от началото на годината. Двамата с Радина Кърджилова са се разделели след дългогодишната им връзка.

През последните седмици Деян прекарва повече време в родния си Видин в компанията на синовете си. Силно впечатление направи обаче, че актьорът, който понякога изумява с екстравагантността си, напоследък ходи с дълга обица на ухото. Тя е под формата на голяма халка, на която е закачено синджирче.

Познати на артиста подозират, че това е доста силен намек, че някои негови завоевания на любовния фронт са му като обица на ухото. Бурната връзка на Деян и Радина претърпя фиаско, макар че актьорите се радват на двама прекрасни сина. Със сигурност Деян ще почерпи за половинвековния си юбилей колегите си от Народния театър на старта на сезона в средата на септември. Донков е част от трупата от 2003 г. На рождения ден на Деян Донков специална честитка отправиха към него от Народния театър:

"Днес рожден ден празнува изключителният Деян Донков! Пожелаваме му здраве, щастие, лични и професионални успехи, вдъхновение, незабравими и емблематични превъплъщения, любовта на публиката и нестихващи аплодисменти!" "Да е жив и здрав Деян, днес става на 50. И да бие все така Камбаната!", пожела на актьора писателят Недялко Славов.

Деян Донков е роден във Видин. През 1997 г. завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Енчо Халачев и Снежина Танковска. Магистратурата си завършва при проф. Крикор Азарян. Работи на сцените на „Българска армия“, Народния театър и други. През 1999 г. изиграва ролята на Валмон в постановката „Опасни връзки“ и получава „Аскеер“ за изгряваща звезда, припомня Лупа.