Във филма участват много инфлуенсъри в онлайн пространството, като всеки един от тях има многобройни последователи (общо над 8 000 000 във всички социални мрежи) – сред тях са: момичето, което винаги казва това, което мисли - Дари Овчарова; Ева, позната от риалити формата „Ергенът“ и от „Новите известни“; еротичната звезда от „Сървайвър“ – Татстоунър; момичето, което обича себе си - Виктория Ал Маджали , изгряващият изпълнител Матего; Весоу, който е сред звездите на Вирджиния рекърдс, популярен първо като рап, а после като чалга и чалга-рап изпълнител; Лили Аначкова – една от създателките на сериала и популярния Диджей Дамян.

Проектът е много важен за нас, защото е началото на един силен екип от колоритни и популярни лица, екип който ще бъде разпознаван и свързван дълго след последната прожекция‘, споделят продуцентите Зипо и Слаш за идеята да приемат предизвикателството да правят игрален филм по тик-ток сериала „Русалки‘.

През 2023 г. Лили Аначкова пише сценария за уеб сериала „Русалки“, който е излъчван в TikTok и Youtube . Сериалът има 29 епизода, като всеки е между 4-8 минути и е най-успешният тийн сериал за 2023 година с по над 1 милион гледания на епизод. Продуцентите ZIPO&SLASH (Кино академия за таланти) толкова харесват сериала, че се свързват с авторите му и им предлгат да направят игрален филм със същото име - „Русалки“, който да се разпространява от Александра Филмс във всички кина в България.

Ражда се е идеята да се напише книга по филма, която е вече завършена и съвсем скоро ще влезе в печат. Още с появата на тийзъра за игралния филм, вниманието на зрителите, жадни за младежки и тийн филми у нас, е приковано и тийзърът реализира рекордни гледания в мрежата.