Той обаче се пошегува, че е забравил да свали модерния часовник и слънчеви очила, които няма как да са съществували два века назад. Синът на Мария Грозева Валери, Денислава от „Игри на волята”, бившият министър на икономиката Богдан Богданов и актрисата Гергана Стоянова също бяха на празника. Стефан е служител на кабеларката на Христо Димитров, шефът на ансамбъл „Българе”, който организира феста в Жеравна и нямаше как да не се появи. Стоянова пък по традиция е водеща на събитието и по цял ден бе на сцената.

Желаещите да се върнат във времето от преди 200 години по традиция трябва да отговарят на две условия: да се откъснат изцяло от модерния технологичен свят и да са облечени в народни носии. Часовници, мобилни телефони, компютри и фотоапарати са забранени, но това не важи за връзкари като Стефан.

Тази година организатор на игрите бе Димитър Господинов-Гуспата, познат на зрителите на bTV от своите участия във "Фермата". Преди броени дни той се върна от Филипините, където организира игрите за новото риалити предаване "Островът на 100-те гривни". От Филипините в Жеравна се отзова и Дзами, за който Hotnews.bg първи разкри, че е сред претендентите за голямата награда от 300 бона. На откриването на фестивала присъства Евгени Коев от "Фермата" 8, който бе заедно със своята формация „Казанлъшко настроение“. Ивайло Герасимов от "Фермата" 7, който се превърна в най-мразения участник в "Един за друг" заведе съпругата си Христина в Жеравна.