Това лято обаче тя имаше и сериозен повод да празнува, защото навърши 60 години. Мастършефката до скоро не обичаше да уточнява възрастта си, но реши да покаже на наборките си, че за нея тя е само цифра.Затова и официално обяви, че е чукнала 60, но въпреки това продължава активно да спортува и да се грижи за фигурата си.

Цели 38 години пък продължава бракът ѝ с англичанина Малкълм Роу. „Моят съпруг е невероятен човек и аз съм много благодарна на съдбата, че ме срещна с него. Тайната на щастливия брак се крие в правилната и навременна комбинация от много неща. Тези, които считам, че са изиграли най-голяма роля в моята връзка са любовта, уважението, доверието и подкрепата. Без тях нищо щяхме да имаме дълголетен брак, нито щяхме да се радваме на прекрасните деца и внуци, с които ни дари съдбата“, щастлива е готвачката.

Двамата се запознават на Пловдивския панаир, където той е по бизнес дела. Силвена е родена в града на тепетата, където баща ѝ е журналист, а майка ѝ – реставратор.Заради отдадеността си към семейството, Роу спазва желязно правило през последните години – само десет дни работи в месеца, за да може да отделя достатъчно време за качествено общуване с близките си. Стреми се да вижда често внучките си и иска да ги научи на много неща, освен да бъдат добри, борбени и отговорни, пише Минаха години.