Риалитито се завръща в ефира на Нова тв от 8 октомври (вторник) от 21 часа с 16 участници, за които се твърди, че ще бъдат съвсем нормални хора. Ако обаче сред тях е въпросният търсач на слава, скандалите започват още от сега.

Рашко Минчев, който според случая се представя в публичното пространство като Рашия Гранде и Рашия Джоли, сам намеква, че се гласи да влезе в „Биг Брадър” през октомври. „Най-доброто предстои, хора, шоуто е гарантирано на 100 процента!”, обяснява той наляво и надясно из родното си градче Гурково, Старозагорско. А когато някой изкаже мнение по въпроса, отговаря с контравъпрос: „И ти ли ще участваш?”, с което на практика издава, че се подготвя да влезе в къщата на Големия брат.

Ако това наистина стане, ще е огромен шок за аудиторията. Рашия открай време се опитва да пробие в светските среди и медиите, създавайки скандал след скандал. Травеститът от ромски произход още преди години пусна слухове, че е „сестра” на фолк звездата Преслава. Минчев твърди, че майка му Гергина навремето е имала креватна афера с бащата на Петя от Добрич – Кольо, разкава Уикенд. Плод на тези забавления бил самият Рашко. Дали това е вярно, или не, само ДНК-тест може да докаже, но е факт, че Преслава е една от най-любимите певици на травестита.

Друг скандал около него е свързан с колежката й и най-силна конкурентка Галена. Гражданката на Гурково от години преследвала звездата от Смядово, молейки я настоятелно да запишат общ дует. Травеститът бил активизирал своите последователи – близо 5000 души – да пишат на Галя в социалните мрежи, че държат да чуят такъв дует. В резултат на това тя системно е заливана с нежелани онлайн съобщения. „Да видим коя е по-добрата, защото чух от сигурни източници, че тя е казвала, че въобще не мога да пея. Аз, Рашия, казвам: „Нека да се пробва!“, негодува травеститът срещу певицата.

Пред близки хора Галена се оплаквала, че се чуди как да се отърве от г-ца Минчева-Гранде-Джоли, но на едно свое участия все пак я допусна на сцената до себе си. В интернет се разпространяват клипчета как Галена кърши кючек заедно с Рашко, издокаран в бяла впита минирокличка.

Най-големият скандал около името на кандидат-брадъра обаче е свързан с далеч по-тежко провинение, което се наказва със затвор. Това е обвинение в педофилия. Става въпрос за клипче, разпространено в една от социалните мрежи, запечатало как Рашко прави секс с момче, за което се твърди, че е само на 14 години. То също било от Гурково. Случката е от преди 5 години. Кандидатът за слава тогава е призован за разпит в полицията, но не се явява и е обявен за общодържавно издирване. Няколко дни по-късно отива на разпит и заявява, че видеото е старо, момчето не е било малолетно – имало било навършени 18 години. Каква е била истината, така и не става ясно, но тепърва ще научаваме още много неща за Минчев, ако наистина влезе в „Биг Брадър”, както намеква.

Участниците тази година ще бъдат 16 души, минали през кастинг, съобщиха от Нова телевизия миналия понеделник. Един от тях ще бъде избран от зрителите с онлайн гласуване измежду 12 кандидати. Въпросното гласуване започва до дни на платформата NOVA PLAY.

Водещи ще бъдат Башар Рахал и Александра Богданска. Актьорът открай време се ангажира с всички големи проекти на новия продуцент на риалитито Краси Ванков, затова изборът му беше очакван. Инфлуенсърката пък е сред любимите лица в Нова телевизия. Досега тя е била гост, коментатор и репортер в различни проекти, но за първи път ще води подобно мащабно шоу, което е ключово в програмата на канала. Красавицата познава риалитито отвътре – участвала е в 9-ия сезон на „ВИП Брадър” през 2017-а. Там се омъжва за известният по онова време с прозвището „Лудия репортер” Даниел Петканов, от когото по-късно ражда син. Днес двамата са разведени. Колегата на Алекс – Рахал, не е участвал в подобен тв формат.