„Никога не съм била в битката за стола на Деси Стоянова! И никога не съм се явявала на кастинг за водеща в „Преди обед“. Уважавам труда на колегите. Моят фокус е друг – образователно предаване! Хора, не пишете небивалици“, призова лекарката, която започва нов експеримент с предаването си „Духът на здравето“. Засега не е ясно от коя дата ще се излъчва то по Би Ти Ви, но Щонова загатна, че ще излезе от студиото и ще тръгне по домовете на своите зрители, видя само Hotnews.bg. Тя винаги е била много непосредствена в общуването си с хората, така че със сигурност поредното предизвикателство пред нея ще има успех.

„Излизам от екрана и идвам при вас. Започваме нов проект в „Светът на здравето“ по Би Ти Ви. Изключително полезен и вдъхновяващ. Имате гости: лекар у дома! Включи се. Участвай. Ще преобразяваме. Телата, умовете, душите. Бъди промяната. Пишете ми. Очаквам ви. И ще дойда при вас, с грижа и обич“, призова докторката във фейсбук.

Зрители веднага проявиха интерес, а лекарката уточни, че посещенията са напълно безплатни. Явно Щонова ще действа по модела на „Бригада Нов дом“ с водещ Мария Силвестър, която също призова зрителите да разкажат историята на свои познати, които се нуждаят от спешен ремонт. „Разкошна идея! Имаме предаване, което преобразява домове, време е да има някой, който преобразява тела и души“, радват се зрители. През лятото Щонова си почина след голямото натоварване около участието си в „Денсинг Старс“, където грабна победата заедно с Атанас Месечков.

Тя бе в Италия, а после заведе майка си на море у нас. Докторката обаче не само трупа тен, но и писа нова книга, която е посветена на психическото здраве. „Дълги години съм живяла в Африка, Мозамбик. В Мапуто видях интересно измерение на бедността – въпреки че обядваше само салата от листа, глухарчета и ядливи цветя, моята приятелка Абу бе винаги щастлива и усмихната. В щастието няма стандарт. То е състояние на ума“, кълне се докторката