Те разнасят красотатата на италианското belcanto и още като деца са излизали на сцена с най-големите звезди на световната музика. Многократно разпродават най-големите зали в света. Любимци са на българската публика с три напълно разпродадени концерта в Античен театър в Пловдив, в зала Арена „Армеец” и концертите им във Варна. Всеки път възторжено посрещани от аудиторията заради взривяващата емоция на техните великолепни гласове и харизматично присъствие на сцената. Пради огромния интерес и разпродадена за пет дена зала 1 на НДК огранизаторите BG Sound Stage обявяват втори концерт на Il VOLO в София. Той ще бъде на 2 ноември 2024г, от 15:00ч, в зала 1 на НДК.

Този път IL VOLO идват в България, за да представят новия си албум AD ASTRA, част от световното им турне. ADASTRAе първият албум на триото с изцяло нови авторски песни /с изключение на WhoWantstoLiveForever/. Той излезе в края на март, след тяхното участие в 74-ото издание на конкурса Санремо с песента им Capolavoro,отбелязваща кулминацията на тяхната 15-годишна кариера. ADASTRAе истински шедьовър, съчетал трите различни и допълващи се личности на Джанлука Джинобле, Пиеро Бароне и Иняцио Боскето.

Това е уникален звукозаписен проек, създаден от едни от най-известните автори на музика и подуценти в момента - парчета, които чертаят мост между миналото и настоящето с поглед към бъдещето. Програмата им ще включва също и класически знаменити парчета от 15-годишния им репертоар, емблеми на италианската музика, но и техни солови изпълнения от световната музикална съкровищница, с които тримата музиканти показват поотделно индивидуалността си и личните си музикални предпочитания.