Заради наплива от усмихнати родители с букети, Hotnews.bg ще се съсредоточи само върху първолаците, за които вълнението е по-голямо. Най-сериозно е обаче за звездните им родители, след които са Андрей Арнаудов и половинката му Емануела. През лятото те обявиха, че чакат втори наследник, а днес изпратиха сина си Васил в първи клас. Малкият носи името на бащата на продуцента-известния хоров диригент Васил Арнаудов и е съученик с наследника на други известни българи-бившата синоптичка Гергана Малкоданска и дизайнера Алекс Ковачев. Лео на бившата метеороложка има сестра, която все още не е ученичка.

Победителят в "Денсинг старс" Атанас Месечков от днес има дъщеря в първи клас. В интервю за Hotnews.bg преди няколко месеца той призна, че като всеки баща изпитва сериозни притеснения за вече порасналото си момиче. Айлин ще учи в езиково училище с английски, в което завърши предучилищна преди няколко месеца. Внучката на фолкпевицата Малина, която носи нейното име, също вече е ученичка.

Дни, след като навърши 6 години, дъщерята на Антоанет Пепе Сиена отиде в първи клас в едно от централните софийски училища на улица "Шипка", което е държавно. Прясната висшистка Джена, която се похвали с диплом за завършено образование на национална сигурност преди дни, също изпрати първолак-сина си Атанас, които носи името на известни си дядо. Хлапето ще учи в скъпарско частно училище.

Първолак е и синът на новинаря от Нова телевизия Николай Дойнов.