Той съумя да победи един от най-цветущите участници в историята на предаването - Пеньо Гатевски - Гатьо, в зрелищен кастинг двубой. Зрители обаче констатираха доста слабата игра на бившия командос и го пратиха да ходи при Амазонките от миналия сезон на Игрите.

Племето на Дръзките получи възможност да избира между двамата воини в тактическа игра на предположения. При правилен избор на победител, те щяха да получат допълнителни блага и привилегии за идната седмица в играта. Грешно направено предположение обаче щеше да им осигури още по-тежки условия за живот.

Инженерът и спортен ентусиаст Милен Шуманов се класира като първи играч за следващия сезон на "Игри на волята".

Битката между опонентите протече изключително динамично. Претендентът Милен взе преднина, но липсата на опит даде шанс на ветерана Гатьо да го настигне. По-добре изградената тактика и правилно разпределяне на силите при Шуманов взеха превес и в крайна сметка той грабна победата. Синият отбор гласува доверие именно на Милен и получи правото на допълнително количество храна, независимо от територията, която си извоюва следващата седмица.

Войната на племената продължава в понеделник с нова битка за Резиденцията, Стопанството и Брега на отчаянието, а борбата за капитанските постове и надмощие сред всички съплеменници ще претърпи редица обрати.