"Измина най-трудният и най-самотният месец в живота ми. Не става по-леко, само става по-тежко", започна журналистката, с което предизвика въпроси дали е загубила близък човек или е преживяла раздяла. В следващите й думи се усеща обаче и гняв: "Видях кой е до мен и от кого да не чакам подкрепа. Научих си урока. И всичко ми напомня да не давам 100% от себе си и усилията си на хора и неща, от които не получавам и 50%", отвърна Гергушева, която вече носи фамилията на съпруга си Мечкуева.

"Тъжно, не знам какво се е случило, но ти пожелавам да мине и да се отдадеш на мъката, след време всичко минава ... Не си сама... Дръж се и времето лекува", опитаха се да я успокоят близки на Поли, които недоумяваха какво всъщност е станало.

HotNews обаче научи, че преди месец тв водещата е загубила своята майка и именно тежките думи са свързани със загубата й. На 21 август тази година тя е публикувала следното, което подсказва всичко: "А все по-страшно пада нощ над нас, чертаят мрежи прилепите в мрака, утеха сетна твойта немощ чака, а в свойта вяра сам не вярвам аз. И ти отпущаш пламнала ръка и тръгваш, поглед в тъмнината впила, изгубила дори за сълзи сила. – Аз искам да те помня все така…" Към поетичните си слова, тя е прибавила снимка на своята майка и внучето й.